bilde av: Emeli Sandé kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Emeli Sandé

Emeli Sandé har vært på manges lepper den siste tiden, og nå er debutalbumet til den talentfulle låtskriveren og sangeren endelig ute. ”Our Version Of Events” debuterte som nummer 1 på iTunes, og hiter som ”Daddy” og ”Heaven” har vært flittig spilt på norske radioer allerede. Mange vil også huske Emeli Sandé sin opptreden som gjest og artist hos Skavlan i januar der hun fremførte låten ”Daddy” 

Før jul vant hun den prestisjefylte Brit Awards kritikerpris, og Simon Cowell har uttalt at Sandé er hans favorittlåtskriver. Store medier som Q Magazine, Daily Star, Times og Sun spår at Emeli Sandé blir en av de virkelig store stjernene i løpet av 2012, og i-D Magazine sier: ’Emeli Sandé is not the next so and so, she’s the person other acts will be compared to in the coming years’.

Det har altså ikke vært mangel på lovord til det ferske stjerneskuddet, og hun høster mange gode anmeldelser for debuten.  Både Aftenposten og VG har gitt albumet 5 på terningen, og superlativer som ”emosjonell eleganse” og  ”sandélig lekkert” blir brukt for å beskrive debutanten.

24-åringen Emeli Sandé kommer opprinnelig fra Aberdeen i Skotland og gjorde seg først bemerket som låtskriver for andre artister. Alesha Dixon, Devlin, Cheryl Cole, Leona Lewis og Tinie Tempah er blant de som har nytt godt av hennes låtskrivertalent, men det var som gjest på Chipmunks topp ti-singel "Diamond Rings" at folk fikk øynene opp for henne som artist. 

Les Aftenpostens anmeldelse

Les VGs anmeldelse

Følg bergenfest