bilde av: Justin Townes Earle kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Justin Townes Earle

Han er blitt kalt countrymusikkens frelser. Som sønn av Steve og oppkalt etter Van Zandt, har Justin Townes Earle store sko å fylle, men det ser ikke ut til å plage ham nevneverdig.

Han debuterte med ”Yuma” i 2007 og har siden gjort seg mer og mer bemerket med de kritikerroste utgivelsene ”The Good Life” i 2008 og ”Midnight At The Movies” (2009) der han for alvor etablerte seg som soloartist. 2010-utgivelsen ”Harlem River Blues” tok ham enda et steg videre der tilnærmingen til klassisk folk music og Woody Guthrie-tradisjonen er særlig fremtredende.

Det er likevel en form for retro-country som gjelder for unge Earle, iblandet western swing, blues, folk og en porsjon honky tonk der det hele holdes sammen av Justin Townes Earles låtskrivertalent og stemme.

 23. mars kommer han med nytt album, som har fått tittelen ”Nothing’s Gonna Change The Way You Feel About Me Now”.

Han kjenner åpenbart sin countryhistorie, og de fleste av låtene hans kunne like så godt vært skrevet i sjangerens gullalder, men er milevis unna å vippe over i klam nostalgi. Melodier og arrangementer er tvers gjennom genuine, og på tekstsiden behandles evige temaer som livet og kjærligheten uten å henfalle til klisjeer.

På Bergenfest lørdag 23. Juni opptrer han i trioformat: Justin Townes Earle (vokal, gitar), Rob Walbourne (gitar) samt en enda ikke navngitt musiker som trakterer kontrabass.

Følg bergenfest