bilde av: Kings of Convenience kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Kings of Convenience

Det er endelig klart for gjenhør med Kings of Convenience på Bergenfest. Søndag 24. Juni inntar Eirik Glambek Bøe og Erlend Øye Bergenhus Festning for en av sine sjeldne konserter i hjembyen. Siden gjennombruddsåret i 2001 har de pint sine mange fans med lange perioder uten synlig aktivitet, men hver gang de har gitt lyd fra seg har det gitt gjenlyd over store deler av verden fra en hengiven og stadig voksende fanskare.

Deres foreløpig siste albumutgivelse "Declaration of Dependence" kom i 2009. De siste par årene har de opptrådt over hele verden, blant annet i Japan, Indonesia, Italia, Mexico og Sør-Amerika. Felles for konsertene er at Kings of Convenience trekker stadig flere publikum overalt hvor de ferdes.

Eirik og Erlend ble kjent i oppveksten gjennom sin felles interesse for geografi. Etter først å ha spilt i trioen Skog, ble så langt mer suksessfylte Kings Of Convenience stablet på bena i 1998, samme år som de gjorde sin aller første konsert på The Poetry Cafe i London. I 1999 ga de ut sju-tommeren "Toxic Girl" på Mikal Telles' selskap Ellet, noe som etter hvert førte til internasjonal kontrakt med Source Records. 

Med debutplaten "Quiet Is The New Loud" skapte de to musikerne et nytt begrep i begynnelsen av 2001 og sto samtidig i bresjen for den nye akustiske folkpop- bølgen som skylte inn over kystlinjene over mer eller mindre hele det europeiske, og etter hvert også det amerikanske kontinentet. Erlend Øye bidro siden som låtskriver og vokalist på Röyksopps største internasjonale hitsingler, henholdsvis ”Poor Leno” og ”Remind Me”. Kings Of Convenience bidro også med et mer elektronisk uttrykk med remiks-samlingen "Versus", for deretter å vende tilbake til det akustiske landskapet på deres andre studioalbum, ”Riot On An Empty Street” (2004). Dette albumet hadde 2. plass på VG-listen som beste plassering. I Italia var albumet helt oppe på 3. plass over mestselgende album!

Vi gleder oss til å oppleve Kings of Convenience på Plenen på Bergenhus Festning på Bergenfest sin aller siste dag.

Følg bergenfest