Kyuss Lives!

Bergenhus Festning - Bastionen

Bergenhus Festning - Bastionen

Intimt og naturskjønt område på Bergenhus Festning. Kapasitet ca 2500 personer.

Kyuss Lives!
Play

Følg bergenfest

Kyuss Lives!

Det er betimelig å stille spørsmål om hva stonerrocken hadde vært i dag uten Kyuss. Sannsynligvis betraktelig fattigere. Bandet som blant annet hadde Queens of the Stone Age-frontmann Josh Homme i besetningen, ga på tidlig 90-tall ut det som på mange måter har blitt en mal for sjangeren. 

  • Sted:  Bergenhus Festning - Bastionen
  • Dato: lørdag 23. juni 2012
  • Tid:  19:50
  • Alder:  18 år - vergeordning
  • Kjøp billetter

Kyuss gjorde det til sin greie å invitere venner og kolleger på nattlige jam-sessions i ørkenen, noe som resulterte i flere klassiske plater.

”Blues for the Red Sun” og ”Welcome to Sky Valley” foredlet legeringen av tunge Black Sabbath-riff, blues-inspirasjon, steikende California-sol og stjerneklare ørkennetter.

Selv om bandet gikk hver til sitt i 1996, la de ulike medlemmene grunnlaget for en hærskare av nye prominente stoner/rockeband. Nevnte Queens of The Stone Age, Fu Manchu og Eagles of Death Metal er noen av dem.

I 2010 fant kjernen av bandet sammen igjen under navnet Kyuss Lives! og repertoaret består av Kyuss-klassikere i bøtter og spann. Noe som har gått ned på høykant på ulike festivaler og svette rockeklubber de to siste årene.

Kyuss Lives! gjorde blant annet en fabelaktig konsert på fjorårets Øya-festival og har tidligere fått det til å koke for et fullsatt USF Røkeriet da gjestet Bergen første gang.

Lørdag 23. juni får du anledning til å ta nok en musikalsk ørkenvandring. Da spiller nemlig Kyuss Lives! på Bergenhus Festning under Bergenfest 2012.

BERGENFEST PARTNERE

MENY