bilde av: Laleh kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Laleh

Her hjemme har programmet ”Hver gang vi møtes” hvor kjente artister tolker hverandres låter, hatt en eventyrlig suksess denne våren. I Sverige ble søsterprogrammet ”Så mycket bättre” møtt med tilsvarende jubel da det gikk på skjermen. Den artisten som utvilsomt avstedkom som seriens ener var den fantastiske sangerinnen Laleh. Singelen ”Some Die Young” har også vakt voldsom interesse med en fantastisk nummer-en-notering på norske singellister og er på vei til å innkassere sitt femte platinatrofé.


Samtlige av hennes tolkninger nådde toppen av de svenske iTunes-listene, med tolkninger av blant annet Timbuktu, Tomas Ledin og Eva Dahlgren. 

Den iranskfødte sangeren debuterte med sitt selvtitulerte album i 2005, og har siden den gang vakt enorm begeistring med sin velkomponerte kompott av  soul, pop, reggae og klassisk svensk rock. Begeistringen har ikke blitt mindre med årene. Her hjemme har sisteplaten ”Sjung” klatret høyt opp på albumlistene, og ble ikke overraskende nummer en i Sverige. Laleh har også vunnet en rekke priser, inkludert Grammis og Rockbjørnen.  

Nå kan du endelig få møte den feirede sangeren, låtskriveren og ikke minst, den formidable konsertartisten under Bergenfest.


Følg bergenfest