bilde av: Lars Winnerbäck kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Lars Winnerbäck

Torsdag 21. Juni spiller Lars Winnerbäck sin eneste konsert på Vestlandet i 2012. Det gjør han på Bergenfest, og det blir som seg hør og bør en begivenhet. Når han nå også har offentliggjort hvem han tar med seg på turnéen i sitt nykomponerte band er det ikke til å legge skjul på at forventningene stiger enda noen hakk. Mer om bandet lenger ned i artikkelen - stikkord er Hellacopters og Weeping Willows... 

I Sverige har Lars Winnerbäck lenge vært en av de største og viktigste artistene. Med albumene ”Tänk Om Jag Ångrar Mig, Och Sen Ångrar MigIgen” og ”Over Grensen – Det Beste 1996-2009”, begge 2009, tok han steget opp i eliteserien i Norge også. Platene nådde 6. og 3. plass på VG-listen, og lå der i henholdsvis åtte og 23 uker.

Albumene ble fulgt opp av en massiv turné med utsolgte arenaer i Norge og Sverige, med hele 6000 tilskuere i Oslo og 4000 i Trondheim. Hans sommerturné i 2010 var rene sigøynerfølget og bestod av håndplukkede artister som nærmest var en egen festival som reiste land og strand rundt. Slik befestet Lars Winnerbäck enda en gang Winnerbäck sin posisjon som Sveriges ikke bare største, men også mest elskede artist, med et forhold til hengivne fans de fleste artister bare kan drømme om.

Etter en ytterst vellykket turné høsten 2011 med liten besetning og et akustisk uttrykk der Lars Winnerbäck spilte på små konsertsteder – inkludert to magiske kvelder på Ole Bull Scene - er 2012 året der det skal jobbes i det store formatet igjen.

Ærlige, inderlige og sterkt poetiske tekster, kombinert med mektige melodier har gjort Lars Winnerbäck til hele Nordens rockepoet. Winnerbäck synger om tap, lengsel, og hverdagens uendelige mystikk. Han betrakter og formidler livets berg-og-dalbaner med poetens blikk, og avleverer det med en sjelden troverdighet og et stort, blottlagt hjerte. Dette gjør at selv hans roligste musikalske øyeblikk inneholder en unik og magisk rocke-kraft.

På toppen av det hele, det skader selvsagt ikke at mannen er en fenomenal konsertartist.

Carl Michael Bellman, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk og Ulf Lundell utgjorde lenge Sveriges ”fire store”. Siden Lars Winnerbäck fikk sitt store gjennombrudd i hjemlandet rundt årtusenskiftet, snakker svenskene nå om de ”FEM STORE”. Ytterst fortjent.

Det kommer til å bli en fantastisk kveld på Bergenhus Festning.

I en melding på sin egen webside i slutten av april måned skriver Lars Winnerbäck om hvem han har valgt ut til å spille seg gjennom sommeren med. At det kommer til å svinge med denne besetningen er det ingen som helst tvil om!

Her er fortellingen om det nykomponerte bandet fortalt av Winnerbäck selv:

Kära ni!

Det känns fint att berätta att följande vänner åker med mig på turné i sommar:

Robban Eriksson – trummor
Anders ”Boba” Lindström – klaviatur, percussion
Nicke Andersson – gitarr
Ola Nyström – gitarr
Jerker Odelholm – bas
Johan Persson – klaviatur mm

Det var väl egentligen sommaren -09 som var embryot till den här konstellationen. Jag och Boba hade satt ihop ett rockband för två festivalspelningar på Peace & Love och Hultsfred. Det blev ett sjukt bra band. Då var Robban, Boba och Jerker med. Och även Ian och Mattias från The Soundtrack of Our Lives, men dom ska ju som bekant ut på avskedsturné nu.

Ola Nyström och Nicke Andersson känns som den optimala kombon, en tårpil och ett rotorblad. Ola spelar i Weeping Willows. Han har alltid varit en favorit bland gitarrister och nu får vi för första gången turnera tillsammans. Boba, Robban och Nicke spelade alla i The Hellacopters, Sveriges kanske bästa rockband. Nicke har nu bandet Imperial State Electric. Jag har gästat honom nån gång på en klubb på Debaser, men det här blir annars första gången vi jobbar ihop.

För att inte begränsas åt något håll ringde jag in Johan Persson igen också. Han har varit med mig i tretton år nu, så det känns självklart.

Den andra juni kommer vi till Hässleholm på Siesta, sen drar vi Skandinavien runt för att avsluta vid elljusspåren i Vidingsjö, Linköping första september. Det kan gå hur som helst.

Hoppas vi ses.
Allt gott!

Lasse


Følg bergenfest