bilde av: Opeth kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Opeth

Den 22. juni står metalstjernene Opeth på scenen i Peer Gyntsalen som en del av årets Bergenfest. Stockholm-kvintetten har med sin særegne tagning av ekstrem metal nærmest skapt sin egen sjanger i løpet av sin drøyt 20 år lange eksistens. Med primus motor Mikael Åkerfeldt i front, har gjengen hele veien tatt større skritt i retning den progressive rocken som hadde sin gullalder med band som Genesis, Rush og King Crimson på 70-tallet. 


Det første store gjennombruddet kom med ”Blackwater Park” i 2001 og siden den gang har bandet perfeksjonert sin fusjon av elegante melodilinjer, tunge riffing og til tider nesten jazza arrangementer. Responsen har ikke latt vente på seg og tilhengerskaren har økt med storm i kastene hele veien.

Med fantastiske plater som ”Ghost Reveries” og ”Watershed” i ryggsekken har bandet turnert hele verden utrettelig de siste årene, noe som har gjort dem til et fantastisk konsertmaskineri. Bandet gjestet endog ærverdige Royal Albert Hall i London i forbindelse med 20-årsjubileumet i 2010.

På årets plate ”Heritage”, har svenskene tatt progelementene til nye høyder. Det meste av ekstrem metal-tendensene har tatt baksetet og lydbildet er mer organisk og lekent enn noensinne. Noe som innebærer mer psykedelia og fargerik instrumentering - tverrfløyte, melotron, orgel og perkusjon fyller ut lydbildet.

I dag er Opeth kanskje et av de aller største ekstrem metal-bandene i verden, til sommeren kan du se dem i Bergen. Sist gang de spilte på USF Verftet ble det utsolgt på rekord tid.


Følg bergenfest