Patti Smith & Her Band

Bergenhus Festning - Plenen

Bergenhus Festning - Plenen

Utendørsarena i Bergen sentrum, del av Bergenhus Festning

Kapasitet: Avhengig av oppsett/produksjon

Web:  http://www.forsvarsbygg.no/Nasjonalef...

Kart: Klikk for å vise kart

Patti Smith & Her Band
Play

Følg bergenfest

Patti Smith & Her Band

Vi er stolte og glade for å få en av rockens aller største sangere tilbake til Bergen. Det skulle egentlig bare mangle etter maktdemonstrasjonen vi var gjenstand for da Patti Smith holdt konsert for en fullsatt Grieghallen i 2008. Lovordene haglet og Bergens Tidende trillet terning med seks øyne. Les anmeldelsen her >>

Avisen skrev blant annet, ”Patti opphevet resolutt konsertsalens stivhet og forvandlet Grieghallen til en klubbscene der folk sto, hoppet, ropte, skrek og danset, oppildnet av en 61-åring proppfull av energi.”

  • Sted:  Bergenhus Festning - Plenen
  • Dato: lørdag 23. juni 2012
  • Tid:  18:30
  • Alder:  18 år - vergeordning
  • Kjøp billetter

Videre heter det ”Ved hjelp av vel kalkulerte og effektive grep forvandlet hun seansen til en hitparade på stigende rus. Hun har et digert låtmateriale å ta av, og på en god dag er hun en liveartist av guds nåde. Dette var en slik dag. Noe av det fascinerende med Patti Smiths sceneopptreden, er hvordan den androgyne skikkelsen stadige veksler mellom rå aggresjon og myk sensualitet, selvsikker autoritet, ydmykhet og nesten sjenerte smil bak mikrofon og vannflaske.”

Den feirede rockeførstedamen startet sin karriere i Chicago og fikk sitt gjennombrudd med platen ”Horses” i 1975 og ble raskt et stilskapende ikon for både rockere, beat-poettradisjonen og punkere. Hun er viden kjent for sine tekster, og blir av mange sett på som den kvinnelige utgaven av Bob Dylan. 

Smith jobber for tiden med nytt album som er det første siden ”Twelve” fra 2007.

Sangeren har med seg fullt band når hun opptrer under Bergenfest i sommer.

BERGENFEST PARTNERE

MENY