bilde av: The Fix kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

The Fix

Samarbeidsprosjektet The Fix har siden oppstarten i 2007 vært et av Bergens største arrangementer for elektronisk og alternativ klubbmusikk. Over 60 artister har til sammen opptrådt på de fem siste Fix-kveldene. I takt med at Bergenfest har flyttet festivalen utendørs og lenger inn i sommeren, er årets program litt tettere enn slik vi kjenner det. Dette betyr at du ikke lenger trenger å rive deg i håret i frustrasjon over at du går glipp av det utrolig dansbare DJ-setet som bestevenninnen din anbefalte eller det bandet du har hørt at har de rareste kostymene og det mest intense videoshowet – på årets The Fix kan du få med deg alt. 

Programmet har som alltid et fokus på det nye og spennende, både for de som ønsker å lytte og for de som gjerne vil avslutte en lang festivaldag med en svett økt på dansegulvet. Lørdag 23. juni er det duket for en fantastisk kveld på Kvarteret etter at hovedprogrammet er ferdig på Festningen. 

 

Konsertserien åpnes av Korallreven, en salig reise gjennom sørstatsrap, drømmepop, reggae og minimal techno, med Marcus Joons og Daniel Tjäder (The Radio Dept) bak spakene. Korallreven ble introdusert for verden gjennom singlene ”The Truest Faith” og ”Honey Mine”, og i november i fjor ga de ut debutplaten An album by Korallreven. King Krule har enda ikke fylt 18 år, men lager musikk som både er modig, sjarmerende og ikke minst velprodusert.For å si det som The Guardian: ”He spits lyrics like a punk and plays guitar like a jazz maestro, all the while looking like he’s just stepped off the set of This Is England.” Det skal godt gjøres å ikke ha lagt merke til Den Svenska Björnstammen det siste året. Hiten deres ”Vart jag mig i världen vänder” har vært spilt jevnt og trutt på norske radioer og var på et tidspunkt den mest spilte sangen på Spotify. Den Svenska Björnstammen er merkverdig, morsomt og ikke minst dansbart. Kvelden rundes av med supertight og funky electro-clash/disco og eminente Phenomenal Handclap Band. Konserten til New York-kollektivet, hvis åtte medlemmer har bakgrunn fra The Dap-Kings (backingbandet til Sharon Jones og Amy Winehouse) og TV On The Radio, kan fort utarte seg til å bli en av festivalens aller største snakkiser. DJs for kvelden er Skatebård, Admir, Asel & Sanhueza, velkjente navn for byens utelivsmenighet. Forbered deg på slitte joggesko! 

The Fix arrangeres av Bergenfest med Ekkofestivalen som partner.

22.00 – 03.00    Skatebård, Admir, Asel & Sanhueza (dj-set)
22.45 Korallreven
23.40 King Krule
00.40 Den Svenska Björnstammen
01.50 The Phenomenal Handclap Band 

Følg bergenfest