bilde av: The Last Hurrah! kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

The Last Hurrah!

Hans Petter (HP) Gundersen er en nestor i Bergens musikkmiljø - både som produsent eller medprodusent på rundt 50 utgivelser (Sondre Lerche, Sissy Wish, Julian Berntzen, deLillos, Jan Eggum, Madrugada, TNT etc) og mer generelt som artist, samarbeidspartner, idémaker, pedagog og mentor. Med andre ord en musikkentusiast helt utenom det vanlige. 
Med prosjektet The Last Hurrah!! leverer HP en blanding av dronegitar, bergenscountry, kosmisk raga og pur pop.

Foruten HP Gundersen (gitar) består bandet The Last Hurrah! av Heidi Torsvik (vokal), Silje Solberg (hardangerfele, kor), Sonja Otto (piano, kor), Alex Grieg (bass), Nils Are Drønen (trommer) og Nils Einar Vinjor (gitar).

Dagsavisen belønnet 2011-albumet ”Spiritual Non-Believers” med terningkast seks, og VG ga terningkast fem der anmelder Morten Ståle Nilsen skrev følgende: “…vimsete og utrolig fint. Naturlig og genreoverskridende, rent og nytt som en vårdag, født av skapertrang og musikkglede. For en opptur.” 

Til alt overmål kåret VG albumet til årets beste utgivelse i 2011! Ikke verst og forsiktig sagt en stor overraskelse for de aller fleste – hovedpersonen inkludert.

Også engelsk musikkpresse har lagt sin elsk på HP Gundersen og bandet. I Classic Rock Magazine var The Last Hurrah! inne blant årets beste album i 2011, og Mojo inviterte bandet til å gjøre en versjon av Pink Floyd-klassikeren ”The Great Gig In The Sky” på en CD som fulgte en utgave av bladet, der Mojos utvalgte favorittband gjør hele ”Dark Side of the Moon” og ”Wish You Were Here” i ny tapning. Å være ett av Mojo-redaksjonens 20 utvalgte er i seg selv et kvalitetstempel av de sjeldne.

De tre låtene på “Spiritual Non-Believers” - med den halvtimelange suiten "The Ballad Of Billy And Lilly" i sentrum - er basert på en mørk, fiktiv historie, men musikken føles hele veien leken og fri. Her er mye inspirasjon fra amerikansk folk, også i den særegne vokalen til jazzutdannede Heidi Goodbye, samtidig som det varme lydbildet åpner opp for flere sjangre.

Helt på slutten av fjoråret kom "The Great Gig In Disguise", en EP med fire låter. Albumet fikk supre anmeldelser nok en gang. VG skrev enkelt og greit "…for noen sanger. Superfine" og kvitterte ut nok en femmer på terningen.

Da HP og bandet like i etterkant av kåringen av årets album i VG gjorde en av sine mer eller mindre hemmelige konserter i Bergen i desember i fjor introduserte han ”bandet alle har lest om, men ingen har hørt”. Tiden er inne for å gjøre noe med dette. 2012 tegner til å bli ytterst spennende.

Følg bergenfest