bilde av: The Low Anthem kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

The Low Anthem

Da Rhode Island-bandet The Low Anthem skulle spille inn sin fjerde plate ”Smart Flesh” forskanset de seg like godt i en nedlagt pastasausfabrikk i Central Falls, med resten av "studioarbeidet" unnagjort i garasjen til en fyr som tidligere avlet reptiler. Eksotiske greier, men selve albumet er så rotekte amerikansk som det går an. Her er country, folk og hillbilly-gospel framført på et batteri av mer eller mindre uortodokse instrumenter - deriblant munnharpe, sag, stylofon og tre antikke pumpeorgler (som bandet selv restaurerte).

Valg av både instrumentering og innspillingssteder har tydeligvis gjort dem godt. Platen ble ihvertfall svært godt mottatt i pressen. Rolling Stone skriver blant annet at “Dette Rhode Island-bandet spiller saktegående og desperate låter i antikke tonelag, noe som betyr lange sukk fra pumpeorgelet, en ulende sag og en Leonard Cohen-rusten vokalist og låtskriver i Ben Knox Miller. ”Smart Flesh” er briljant melankoli”.

VG kvitterte ut terningkast fem for samme album og karakteriserte det på følgende måte: “Hvis Neil Youngs “Helpless” var et band”. En meget sterk attest.

Indiefolkrockerne fant sammen i 2006, men fikk først sitt gjennombrudd med relanseringen av sin tredje plate ”Oh My God, Charlie Darwin” i 2009.

Med ny vind i seilene, gjorde bandet i 2009 en rekke festivalopptredener både i hjemlandet og i Europa, deriblant Bonnaroo, Lollapalloza, Glastonbury og Hyde Park Calling.

I kjølvannet av ”Smarth Flesh”, gjorde bandet en fremragende opptreden på The Late Show With David Letterman med singelen ”Ghost Woman Blues”.

I år har gjengen også funnet tid til å spille inn lydsporet til filmen Arcadia.

Du ser denne fantastiske indiefolk-kvintetten sammen med Lars Winnerbäck, Billy Talent og flere andre flotte artister på Bergenhus Festning torsdag 21. juni.

 

Følg bergenfest