bilde av: The South kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

The South

The South er aktuelle med sitt selvtitulerte album som har fått norsk presse til virkelig å finne frem superlativene. Albumets første singel “Can’t Find My Way Back Home” er blitt spilt hyppig på NRK P1 de siste månedene. Nylig fremførte The South singelen på NRK-talkshowet Lindmo.

The South har så langt høstet terningkast fem fra Aftenposten, Adresseavisa og VG, der sistnevnte skrev følgende i sin anmeldelse: […] Frontmann Alexander Pettersens duett med kjæresten Ida Jenshus, "Walk In Your Shadow", er en perle. Som størsteparten av albumet også er.

Musikkmagasinet Gaffa dro til med terningkast seks der anmelder Øyvind Berekvam skriver følgende: Motorpsychos Bent Sæther har produsert godsakene, og det høres ut som han har hentet maksimalt ut av alle musikerne som bidrar. Sæther har faktisk overgått det han og hans egne kompiser gjorde med The International Tussler Society. Det surkler i orgler og hamres på tangenter. Steelgitaren skinner og de elektriske gitarene får virkelig boltret seg. Velplasserte blåsere løfter det hele ytterligere. Maken til spilleglede og klassisk sammensveiset band-følelse er det lenge siden jeg har vært borti. Respekten for forbildene er lagt til side, og sangene til vokalist og gitarist Alexander Pettersen er tilført nok popelementer til at albumet garantert vil nå langt bredere enn den harde kjernen av americana-fans. Et mesterverk.

The South har spilt inn en plate som på mange måter løfter rockens zenit, musikken Little Feat, Grateful Dead og The Band laget på første halvdel av 70-tallet, inn i vår tid. Albumet er produsert av Motorpsycho og Tusslers Bent Sæther, og er et oppkomme av flotte låter, tette harmonier og et lekent band som du hører har det vanvittig morsomt når de spiller inn låtene sine live i studio.

I 1989 utgav The University of North Carolina Press boka ”Encyclopedia of Southern Culture”, en dobbel murstein på 1634 sider. 800 bidragsytere hadde jobbet i ti år for å få boken ferdig. I teksten på omslaget stod å lese: The American South er en geografisk enhet, et historisk faktum, et sted i fantasien og hjemland til en mengde amerikanere som anser seg selv som sørstatsfolk. Regionen er ofte innhyllet i romantikk og myter, men realitetene er like fascinerende, like intrikate, som dens legender.

Gjennom The South transporteres lytteren musikalsk inn i sørstatsorfatteren William Faulkners rike, inn i landskapet som ved siden av bomull, tobakk og peanøtter, også organisk har grodd frem musikken som utviklet seg til rock: jazz, blues, country og gospel.

The South består av Alexander Pettersen (vokal, gitar, perkusjon), Stian Lundberg (trommer, perkusjon, vokal), Sander Stedenfeldt Olsen (piano, Hammond B3, vokal), Stein Spjelkavik (gitar, piano, Hammond B3, vokal), Terje Uv (gitar, steelgitar) og Pål Brekkås (bass, vokal). 

 

 

Følg bergenfest