bilde av: Trixie Whitley kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Trixie Whitley

Det finnes nesten ikke grenser for hva denne damen har oppnådd på sine få leveår. I en alder av 11 år turnerte belgiskfødte Trixie Whitley Europa rundt med diverse teatergrupper. Tre år seinere var hun en del av den omreisende troppen Les Ballets C de la B både som skuespiller, danser, sanger og musiker.

Samtidig var hun en het potet som DJ på raves, gallerier og festivaler i Paris, Brussel og New York. I en alder av fjorten år, altså. 

Det skorter med andre ord ikke på kreativt talent hos unge Trixie, som for øvrig er datter av Chris Whitley som leverte smått legendariske konserter i Bergen i 1998 (Kvarteret) og 1999 (Garage). Som 17-åring begynte hun å spille inn egen musikk.  Dette har ført henne i kontakt med storheter som Robert Plant, Joe Henry og Marianne Faithfull, som alle har valgt å jobbe med henne.

I 2008 innledet hun et samarbeid med den legendariske produsenten Daniel Lanois, som har jobbet med U2, Bob Dylan, Peter Gabriel og Neil Young på noen av deres aller beste album. Samarbeidet med Lanois resulterte i låten ”I’d Rather Go Blind” og senere med gruppen Black Dub, som foruten Trixie Whitley består av særdeles meritterte artister som nevnte Lanois, Brian Blade (Bob Dylan, Joni Mitchell, Emmylou Harris, Seal) og Daryl Johnson (Emmylou Harris, Chris Whitley, Buddy Miller). 

I disse dager jobber hun med å legge sist hånd på debutalbumet vi kan vente oss til høsten.  Hun har alliert seg med førsteklasses folk også her, nemlig produsenten Thomas Bartlett (Antony & the Johnsons, Rufus & Martha Wainwright, The National, Grizzly Bear) og Pat Dilett (David Byrne, Lou Reed, Mary J. Blige). Trixie Whitley er kjent for sitt overrumplende scenetekke og fjetrende stemme. Konserten hennes på Bergenfest kan fort bli en stund for historiebøkene. 

Følg bergenfest