bilde av: Young Dreams kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Young Dreams

Young Dreams startet sin karriere ved å laste opp tre låter på Facebook høsten 2010. Låtene fikk raskt mye oppmerksomhet fra anerkjent musikkpresse som The Guardian, XL Recordings, Pitchfork, The Fader, Stereogum, Nylon Magazine og NRK Lydverket .  Høsten 2011 dro de på en to uker lang Europaturné med Sondre Lerche. Der besøkte de fjorten Europeiske storbyer og spilte for et utsolgt Hoxton Bar & Grill i London. Turnéen ble avsluttet i Norge med utsolgte konserter i Bergen og Oslo. I februar 2012 gjennomførte de fem konserter i London på en uke der høydepunktet var et fullsatt Club NME vs Øyafestivalen på det legendariske konsertstedet Koko.  Denne sommeren er Young Dreams booket til Øyafestivalen.

The Guardian har en serie kalt ”New Band of The Day” der de presenterer nye artister og band. Young Dreams fikk følgende flotte omtale der: ”Say a new group came along and they were a cross between Fleet Foxes and the Beach Boys, they'd be one of the best things we've heard all year, right?” 

Musikalsk ligger Young Dreams i sjiktet tropisk popsymfoni - med  syv medlemmer på scenen.

Young Dreams handler om å dokumentere det unge, det flyktige og det å ikke vite hva som står foran deg. Edward Grieg skrev sin a-mollkonsert når han var 24 år, så hvorfor vente?  En dag om fem år tenker de ikke på samme måte og synger kanskje ikke like fint. Det handler om å ha lyst til lage noe større. Med den gode poplåten som talerør beskriver vennegjengen seg selv som en ”reaksjon på giddaløs komponering og et forsøk på å få frem alle musikalske detaljer som er mulig.”

Young Dreams signerte høsten 2011 en verdensomspennede platekontrakt med det australske plateselskapet Modular Recordings. Modular har hatt stor suksess med artister som The Avalanches, Cut Copy, Wolfmother, The Rapture og Robyn. Debutalbumet forventes utgitt september 2012.

Følg bergenfest