bilde av: Amy Macdonald kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Amy Macdonald

Skotske Amy Macdonald brakdebuterte som 19-åring med ”This Is the Life” (2007), et album som til nå har solgt over tre millioner eksemplarer.

Hun henter inspirasjon fra blant andre Travis, The Libertines og Razorlight samtidig som hun blander sin varme rock med kledelige elementer av folk. Albumet er spekket med velskrevne låter sunget av en distinkt stemme, deriblant singlene "Poison Prince" (en hyllest til den narkomane villmannen Pete Doherty, frontfiguren i The Libertines) og "Mr. Rock And Roll". Norske TV-seere vil dessuten kjenne igjen tittelsporet ”This Is The Life” fra Hafslund-reklamen om strømsparing.

Debutalbumet figurerte høyt på hitlistene over hele Europa, med førsteplasser i både England, Sveits, Danmark, Belgia og Nederland. Skarpt gjorde hun det også på den norske VG-listen, hvor singelen inntok førsteplass og i flere uker var både albumet og singelen blant landets mest solgte.

Macdonald kom som et ekte og friskt pust, med en egen evne til å formidle både øyeblikk og personlige betraktninger. I tillegg hadde hun teft for melodier - ja, hun er rett og slett en moderne singer/songwriter.

I en alder av 24 år slapp så Amy Macdonald sitt tredje studioalbum i 2012. En plate spekket med følelsesladet folkrock, anført av den drivende singelen "Slow It Down".

På ”Life In A Beautiful Light” dekker Macdonald hele spekteret fra livsbejaende rockelåter til såre ballader, og flere av sporene er inspirert av virkelige hendelser. Den håpefulle strykerlåten "Human Spirit" handler for eksempel om den neglebitende redningen av chilenske gruvearbeidere, majestetiske "Across The Nile" tar for seg egypternes feiring av president Mubaraks fall og "The Green And The Blue" er en optimistisk ode til rivaliseringen mellom Macdonalds favorittlag Rangers og erkerivalene i Celtic. I motsatt ende av den emosjonelle skalaen finner vi vakre "Left That Body Long Ago", en hjerteskjærende hyllest til Alzheimer-sykdommen som preget bestemorens siste år. 

”Life In A Beautiful Light” er produsert av Pete Wilkinson (som også er Macdonalds manager) og mikset av Bob Clearmountain (Bruce Springsteen, The Rolling Stones, Elton John, Roxy Music). 


Følg bergenfest