bilde av: Band of Horses kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Band of Horses

Band of Horses er i den misunnelsesverdige posisjonen at de både er en av hjørnestenene innenfor moderne amerikansk countryrock og Grammy-nominerte indierockyndlinger. Begge deres to siste album, ”Infinite Arms” og ”Mirage Rock”, har gått rett inn som topp-10 på VG-listen.

Band of Horses albumdebuterte i 2006 med ”Everything All the Time”, som med sin varme, resonans og lukt av skog og muld umiddelbart gjorde det Seattle-baserte bandet til kritikernes kjæledegger og indierockernes flanellskjortealibi.

Etter å ha turnert USA og Europa på kryss og tvers flere ganger i kjølvannet av debutalbumet, flyttet bandet til Mt. Pleasant i Sør Carolina hvor de umiddelbart begynte på innspillingen av sitt andre album, ”Cease To Begin”. Albumet, som kom ut i oktober 2007, ble en kritikerfavoritt uten sidestykke og ga bandets deres første smak av kommersiell suksess da det nådde topp-35 på Billboards albumliste.

Selvom Band of Horses tilbragte de neste to årene kontinuerlig på veien, fant de også tid til å begynne innspillingen av et nytt album i 2009. Denne gangen bidro alle fem medlemmene av bandet i låtskriverprosessen, både de eldre bandmedlemene Ben Bridwell og Creighton Barret og nykommerne Ryan Monroe, Tyler Ramsey og Bill Reynolds. Resultatet ble knallsuksessen ”Infinite Arms” (2010), som nådde 7. plass på Billboardlisten og ga bandet deres første Grammynominasjon. Albumet ble også Band of Horses store gjennombrudd i Norge, hvor det klatret helt opp på en 2. plass på VG-listen i mai 2010.

”Mirage Rock”, bandets seneste album, kom ut i september i fjor. Produsert av legenden Glyn Johns (The Rolling Stones, Eagles, The Clash, The Who) er dette en langt mer jordnær, intim og livebasert plate enn sine forgjengere. Også ”Mirage Rock” nådde topp-10 på VG-listen.

Band of Horses har bygget musikalske broer mellom indierock anno 2000-tallet og klassisk countryrock anno tidlig 70-tall, samtidig som de har fornyet begge sjangere mens de har etablert seg som en kommersiell suksesshistorie både på scene og på plate.

Band of Horses er som skapt for Bergenfest og det vakre, intime festivalområdet i historiske omgivelser på Bergenhus Festning. Det er med stor glede og en god porsjon stolthet vi ser frem til torsdag 13. Juni.

Band of Horses spiller også på Norwegian Wood i Frognerbadet fredag 14. juni.

Følg bergenfest