bilde av: Bergenfest: LOUD kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Bergenfest: LOUD

Konseptet er som navnet antyder, et prosjekt som tar den høylydte delen av rocken på alvor, som seg hør og bør når artistene har navn som Immortal, Behemoth, Cult of Luna og Grand Magus. Det handler om mye for ørene og nesten like mye for øynene.

Metal-sjangeren har alltid spilt på det ekstravagante, hvor det visuelle har en fremtredende rolle. Dette skjønte både Gene Simmons og Alice Cooper på et tidlig tidspunkt. Veien til verdensherredømme for New York-artistene Alice Cooper og Kiss gikk gjennom ansiktsmasker, flaggermuskostymer, slanger og overdådige pyroshow. De samme vedtektene gjelder når dagens metal-giganter som Slipknot, Rammstein og Metallica reiser rundt med sine megashow, hvor storslåtte sceneeffekter er med på å underbygge det kraftfulle i musikken. 

Å legge til rette for prangende lysshow og store vegger av lyd kan være en utfordring når man arrangerer festival i Norge på lyse junidager. Vi har derfor bestemt oss for å dedikere en hel klubbkveld til lydmessig og visuelt hardkjør.

Plakaten toppes av ingen ringere enn Os' store sønner Immortal. Et band som nærmer seg millionen hva platesalg angår og er verdenskjent for sine spektakulære liveshow. Bandet har kun gjort en håndfull konserter på hjemmebane de siste ti årene. Dette kan bli deres største noen sinne.

Trioen får følge av polske Behemoth, de to svenske bandene Cult of Luna og Grand Magus, Glasgow-troppen Holy Mountain og Oslo-bandet Tusmørke. Behemoth var sist i Bergen i 2008. Siden den gang har vokalist Nergal kjempet seg gjennom livstruende kreftsykdom, gitt ut selvbiografi og vært mentor i den polske utgaven av The Voice. 

Cult of Luna gir deg suggererende post metal i gate med Isis og veteranene Neurosis, mens Grand Magus flagger heavy metal-tradisjonene som i sin tid gjorde Iron Maiden og Judas Priest til allemannseie. Holy Mountain får stadig skryt for sine fantastiske konserter. Tusmørke har velfortjent hanket mange lovord for sin blanding av prog, folk og psykedelia.

Stedet blir det nyoppussete USF Røkeriet, som med sine utvidede scenemål og oppjusterte publikumskapasitet vil bli en perfekt arena for en tettpakket metal-aften.

             

                      

                        

Følg bergenfest