bilde av: Biffy Clyro kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Biffy Clyro

Foo Fighters, Coldplay og Muse har alle spilt foran festningsmurene på Bergenhus. Nå har turen kommet til Biffy Clyro, et band mange mener tar opp i seg kvalitetene fra de tre tidligere nevnte band. Den skotske trioen har vist at det går an å skrive progressiv poprock uten å miste det store refrenget av syne. Karrieren til postpunkbandet har nemlig antatt eventyrlige proporsjoner de siste årene, noe som blant annt har ført til at de er blitt kåret til verdens beste liveband av ledende engelske musikktidsskrifter som NME og Q,

Fra å være et fremgangsrikt klubb-band, tok gjengen for alvor steget opp av undergrunnen med den fantastiske platen ”Only Revolutions” i 2009. Anført av singelen ”The Captain” klatret de opp på de største festivalscenene, i tillegg til å selge ut en egen arenaturné i England, inkludert Wembley Arena. Dette er et svennestykke som først og fremst er forbeholdt artiststørrelser nevnt tidligere i denne teksten. 

I fjor høst forsvant billettene til Biffy Clyros konsert på to minutter. 23. februar spilte de for et smekk utsolgt Sentrum Scene og i juni kan du altså se dem på Plenen som en del av Bergenfestprogrammet – tre år etter forrige bergensbesøk, da de gjestet Ole Bull Scene.

Med seg i bagasjen har de rykende ferske og kritikerroste ”Opposites”, et dobbeltalbum spekket fra perm til perm med det Biffy Clyro gjør aller best, nemlig finurlige og asymetriske gitarriff kombinert med stadionstore refrenger som kan skråles med på fra bakerste rad. Hør bare de fantastiske singlene ”Black Chandelier” og «Stingin' Belle»!

La det bli sommer. Helst med en gang.

Følg bergenfest