bilde av: Charles Bradley & His Extraordinaires kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Charles Bradley & His Extraordinaires

Charles Bradley tok Bergenfestpublikum med storm i 2012. Nå har han takket rungende ja til å komme tilbake til festivalen igjen.

Han sjarmerte også publikum på Øya-festivalen i senk i august. Mange fremholder Charles Bradley som årets høydepunkt på både Bergenfest og Øya. Det er det ikke vanskelig å være enig i – for makan til flott artist skal du leite lenge etter! Lørdag 15. juni er datoen å merke seg. Da står han på scenen på Bergenhus Festning, uklanderlig antrukket og med alle de vidunderlige triksene det er plass til i læreboken om soul & R’n’B.

Bradley var aktuell med sin nye plate "Victim of Live" i april, en utgivelse som ble møtt med superlativer og fine terninger i rikspressen.

Men, la oss spole tilbake. Noen historier er nesten for gode til å være sanne. Dette er en av dem. Charles Bradley albumdebuterte i 2011 i en alder av 63 år. En debut som tildels skyldes at han gjennom dagjobben som rørlegger ble satt til å reparere toalettene til plateselskapet Daptone i New York. En representant fra plateselskapet oppsøkte ham på kveldsjobben som sanger på en sliten klubb i Brooklyn. Der fikk han oppleve Bradleys strålende versjoner av klassiske soul-låter. Resten er historie…

Charles Bradleys stemme er ru, varm og sjelfull, utvilsomt formet av hans mange livserfaringer. Musikken er hentet rett ut av 60-tallet: Dette er sørstatssoul av ypperste, funky merke, en miks av klassisk Stax og Muscle Shoals. For tilhengere av James Brown og Sharon Jones, som han deler plateselskap med, er debutalbumet ”No Time For Dreaming” og oppfølgeren "Victim of Love" rene gullgruver: soul anno 2011 blir ikke mer vellykket retro enn Charles Bradley.

Dagbladet trillet terningen til seks for albumet “No Time For Dreaming” og skriver: “Bradley har slåss for tilværelsen som sanger siden han ble inspirert av James Brown på 60-tallet. Stemmen er fylt både med erfaringen fra et hardt liv og inspirasjon fra Brown, Wilson Pickett, Sam & Dave, Otis Redding og så videre. For et sting, for en intensitet!  Under Bradleys bedende, tryglende, krevende, lidende, anklagende røst vugger et rått komp, med sterkt spenn mellom blåsere, kor, hammondorgel, trommer, gitarer på den ene siden og nakne rom på den andre. … dette (er) en maktdemonstrasjon, en insistering på at det også i vår tid fins en plass for melodisk sterk og tematisk tydelig rythm'n blues, med et innhold som spenner fra protest til kjærlighet og lengsel. Why is it so hard/to make it in America?, spør Bradley i en av de sangene han har vært med på å skrive selv. Denne plata gir svaret; en evig kamp; et rop fra en levende sjel, på et soulspråk som aldri dør.”

Ta vel i mot Charles Bradley & His Extraordinaires én gang til!

Følg bergenfest