bilde av: DJ Annie kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

DJ Annie

Annie, eller Anne Lilia Berge Strand, har siden det sene 90-tall vært et betydelig navn på den internasjonale klubbscenen. Med sin fengende dansemusikk, sine undergrunnshits og radiofavoritter har hun gjennom en årrekke bemerket seg som en av elektropophimmelens store stjerner. Annie er utvilsomt et av landets sterkeste DJ-acts, og det gleder oss å kunne presentere et etterlengtet gjensyn med henne i Bergen.

Nå er hun aktuell med den nye singelen "Tube Stops And Lonely Hearts" - en låt hun hevder er inspirert av tidlig ravemusikk. Hun har også skrevet musikk for den nye Ralph Myerz-platen, og synger på norsk (!) på den siste utgivelsen til kreutrockinfluerte K-X-P.

For tiden bor Annie i Berlin, men Kristiansand-jenten har utvilsomt sine musikalske røtter i Bergen. Med en Madonna-sample i verktøyskassen var det her hun produserte sin første singel ”Greatest Hit” sammen med Tore Andreas Kroknes, aka DJ Erot. Mellom fjorder og fjell fant hun også sin rettmessige plass i miljøet rundt Mikal Tellé. Hennes debutalbum ”Anniemal” (2004) fikk anerkjennelse både i klubbmiljøet og på radiostasjonene, med catchy hits som ”Chewing Gum” og ”Heartbeat”. Sistnevnte ble kåret til årets låt av Pitchfork i deres prestisjetunge oppsummering av musikkåret. Dét er hun den eneste nordmannen som kan skilte med.

”Anniemal” ble utgitt på det anerkjente plateselskapet 679 Artist (tidligere 679 Recordings), et label vi forbinder med artister som The Streets, Marina and the Diamonds og Death From Above 1979. Samme år lanserte hun sitt bidrag til Studio !K7 sin toneangivende ”DJ Kicks”-serie, et konsept artister som Gold Panda, Chromeo, Apprat og Hercules and Love Affair har vært med å kuratere. Hennes andre studioalbum ”Don’t Stop” ble lansert i 2009 på Smalltown Supersound. Også dette fikk en varm mottakelse i musikkpressen og Entertainment Weekly påstod at hun var "as close to LCD Soundsystem as to Kylie Minogue."

Følg bergenfest