bilde av: Highasakite kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Highasakite

Highasakite har skrudd forventningene til videre karriere temmelig høyt med debutalbumet «All That Floats Will Rain». En plate som forener Lykke Li sin kjølige og atomsfæriske pop med shoegaze og noen velmenende nikk i retning new wavens tonespråk.

Det handler om store og svevende klanger, på grensen til det støyende, men ut av øset kommer den ene fortryllende melodien etter den andre. Vokalist Ingrid Helene Håvik synger med en nesten sår autoritet. 

Der har du et bilde på hvor den kritikerroste trioen ligger musikalsk. Deres gåtefulle pop har også gjort dem til et omsvermet band fra både bransje- og publikumshold. De var blant annet et av Bylarm 2012s mest omtalte band. Lovorden har gitt ringvirkninger.

Bandet er booket til den prestisjetunge Roskilde-festivalen til sommeren. Og i sin artistomtale beskriver Roskilde den norske kometen med blant annet disse linjene: «Med løftede tommelfingre fra Pitchfork, Bon Iver og en forelsket norsk musikpresse står Highasakite til at blive det nye store nordiske musiknavn. Deres alternative pop er fyldt med hitpotentiale og fængende melodier. Ingrid Helene Håvik er med sin karakteristiske sitar i front en nordisk stjerne både som vokalist og frontkvinde. Highasakite har den rette blanding af sukker og syre i deres musik til at stige langt op mod himmelrummet.»

Følg bergenfest