bilde av: Imagine Dragons kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Imagine Dragons

Det er noe som heter rettferdighet også i musikkbransjen. Dette er en historie som beviser akkurat dét. For to år siden fløy vi inn et totalt ukjent band fra Las Vegas fordi vi syntes de skrev helt fantastiske popsanger med de største stadionrefrengene vi hadde hørt siden Coldplay. Økonomisk var det ren galskap, men bandet hadde ett eller annet ved seg som gjorde at vi ikke klarte å la være.

Det har vært enormt artig å følge utviklingen til Imagine Dragons siden den gang, fra lavbudsjettsturnéer i hjemlandet USA med en utrangert skolebuss til topp 10-plassering på Billboard 200 høsten 2012 med debutalbumet ”Night Visions” produsert av Alex Da Kid (Rihanna, Eminem).  Nå har de også begynt å gjøre seg gjeldende i Europa. Her i Norge er singelen ”Radioactive” inne blant topp 3 på VG-listen i desember! 

Musikalsk snakker vi popmusikk for de store anledningene. Det er tidløst og grandiost, uten at det blir kleint, mye på grunn av frontfigur Dan Reynolds sin ærlige og oppriktige fremtoning på scenen.

Som han selv sier om det å spille i hjembyen sin Las Vegas: ”Unlike in New York or LA where your biggest concern is being the hottest rock act around, in Las Vegas you’ve got to compete with showgirls and roulette and Cher at the Caesars Palace. “You learn to stand out because you’re competing for the attention of people sitting at slot machines,” Reynolds explains. “You have to bring everything you have and learn what grabs people’s attention enough that they look up from the card table and say, hey, let’s check this out!”

For to år siden var vi ganske eplekjekke da vi ba folk møte opp på Kvarteret og sjekke ut Imagine Dragons, for så å kunne skryte av det på Koengen noen år senere. Vel, denne gangen står de på Plenen med Koengen bare et steinkast unna… 

Følg bergenfest