bilde av: Jamie Cullum kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Jamie Cullum

En karismatisk musiker med en unik evne til å viske ut sjangergrenser med sin spennende tagning av jazz, pop og rock. Slik vil musikkvitere og hans mange tilhengere beskrive Jamie Cullum. Med én Grammy, to Golden Globe og ytterligere to Brit Awards, er Cullum en suksesshistorie ingen britiske jazzmusikere kan måle muskler med. Nå er den feirede artisten klar for Bergenfest og sin aller første konsert i Vestlandshovedstaden.

Hit kommer han med ryggsekken full av konserterfaring fra alle verdenshjørner. Cullum har gjennom intens turnévirksomhet vært innom de fleste byer – fra Seoul, Sao Paulo, Hamburg til Los Angeles, og opptrådt på et mangfold av festivaler fra  Glastonbury til FujiRock i Japan. Ikke nok med det, Cullum har også jobbet med det Golden Globe-nominerte lydsporet til Clint Eastwood-filmen ”Gran Torino”.

I prosessen har han solgt hele fem millioner plater på verdensbasis. Debuten kom med ”Heard It All Before” i 1999. Siden har utgivelser som ”Pointless Nostalgic”, “Twentysomething”,”Catching Tales” og “The Pursuit” alle blitt høyt skattete album innenfor singer/songwritertradisjonen. I mai lanserer han sitt sjette album.

Jamie Cullum er heller ikke fremmed for andre medier. Han har skrevet for London West End Stage og BBC TV, vært programleder for VH-1, Sky TV og BBC TV. I tillegg til dette har han vært vert for briljante radioprogram på BBC Radio 2 om blant andre  Jimi Hendrix, Herbie Hancock og Quincy Jones. For tiden har han et eget ukentlig radioshow på BBC 2 – stasjonen som per i dag har flest lyttere i England.

Fra triviafronten kan det nevnes at Cullum er gift med forfatteren, skribenten og TV-programlederen Sophie Dahl, barnebarnet til den norskættete forfatteren Roald Dahl, blant mye annet kjent for gigantsuksessen ”Charlie og sjokoladefabrikken”.

Følg bergenfest