bilde av: John Grant kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

John Grant

Det har vært en ekstraordinær reise for John Grant, fra et punkt der han trodde han aldri mer ville lage musikk igjen eller klare å komme seg ut av et liv sentrert rundt tungt narkotikamisbruk, til å vinne prestisjetunge priser og bli overdynget av superlativer, samarbeide med artister som Sinead O’Connor, Rumer og Hercules & Love Affair samt å være en sentral musikalsk bidragsyter til den prisvinnende filmen ”Weekend”.

Mandag 11. mars er dato for utgivelse av oppfølgeren til solodebutalbumet "The Queen of Denmark". Albumet har fått tittelen ”Pale Green Ghost” og er spilt inn på Island og produsert av Biggi Veira fra GusGus, som blander GusGus' elektroniske univers med Grant's klassiske og melodiøse poprock. Sinead O’Connor gir forøvrig vokalbidrag på den nye platen, som det naturlig nok er knyttet store forventninger til.

Den tidligere vokalisten i det fine elektrofolkrockbandet The Czars kom med sitt første soloalbum "The Queen Of Denmark" i 2010. Albumet ble spilt inn med ingen ringere enn Midlake som backingband. Mojo ga herligheten fem stjerner og kalte det "a sci-fi soft rock masterpiece". "The Queen of Denmark" ble kåret til beste album i 2010 av Mojo, og fikk strålende kritikker i blant annet BBC Music Magazine, The Sunday Times, The Guardian og The Independent.

VG skrev følgende i sin anmeldelse av platen": “John Grant ser ut som “Bobby Peru” fra David Lynch' Wild At Heart på omslaget. Texas-bandet Midlake gir via mellotroner og treblåsere Queen Of Denmark noe av den samme bygdesekteriske følelsen de dyrket på sitt eget album av året. Men Grant har en mye bedre stemme til rådighet enn de har, en kremaktig baryton, og skriver flottere melodier. Grant har den homofile mannens hang til kabaret. «Chicken Bones» kunne ha vært Scissor Sisters, han kunne skrevet låter for Robbie Williams og Keane kunne ha saksøkt på grunnlag av tittelkuttet … en bemerkelsesverdig solodebut."

John Grant gjorde en fantastisk konsert på Bergenfest 2011 med et publikum som ikke kunne få nok av denne særegne artisten. Når han vender tilbake er det med fullt band - og med nytt album i bagasjen. Ja, vi gleder oss.

Følg bergenfest