bilde av: John Murry kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

John Murry

Med ”The Graceless Age” har John Murry begått en klassiker av et album, noe som allerede er opplest og vedtatt i engelskspråklig musikkpresse. Her i Norge ble det tilgjengelig 3. mai, en lansering som ikke ble forbigått i stillhet.

John Murry kommer fra Mississippi, er 33 år og blir sammenlignet med kritikerfavoritter som Mark Lanegan, Josh T Pearson og Father John Misty – i én og samme person! Referanser til Bruce Springsteen og Neil Young er også åpenbare, uten å være påklistret. Tekstuniverset hans er klart påvirket av sørstatsforfatteren William Faulkner. 

Etter å ha bodd i Memphis siden tenårene flyttet han til California i 2003. Her levde han til tider et svært hardt liv, og etter en heroinoverdose var han faktisk klinisk død på et tidspunkt. Dette bærer selvsagt musikken også preg av, og John Murry er virkelig selvutleverende og brutalt ærlig.

"The Graceless Age” ble til som en del av prosessen med å bli rusfri og samtidig vinne tilbake sin kone Lori og deres felles barn. Det hører med til historien at han lykkes, han lever nå sammen med familien i Oakland, Oregon som rusfri hjemmefar innimellom slagene som turnerende musiker med en ny start på karrieren.

Etter å ha samarbeidet med folkikonet Bob Frank på to album startet han på solokarrieren, og i 2012 var debutalbumet ”The Graceless Age” ferdig. 

”The Graceless Age” ble innspilt sammen med American Music Club’s nå avdøde Tim Mooney og med kameraten Chuck Prophet som en pådriver og sentral bidragsyter på albumet.

Noen utvalgte sitater fra britisk presse:

"A dark, festering masterpiece....guitars crackle throughout like static, dissonant transmissions from the rim of things, sonic squall and ruptures.  The effect is often always symphonic..."
9/10 'Album Of Month' UNCUT

"Like Father John Misty, Mark Lanegan and Josh T Pearson rolled into one really broken dream..."
4**** Q Magazine

"Occasionally an album comes out of nowhere that completely blows your mind. Like this one...
5***** THE SUN

"This dark, brooding second album delivers some gently mesmerising meditations...."
THE MIRROR

"As brown as the Mississippi and as fraught with undercurrents..."
INDEPENDENT ON SUNDAY

"A true classic in every way and one that is destined to be heard through the ages. Album of the year, without a doubt."
ECHOES & DUSTFølg bergenfest