bilde av: Johnossi kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Johnossi

Av og til kan faktisk det enkle være det beste. I svenske Johnossis tilfelle er det slik. To kompiser som synes det å spille livsglad rock er det beste man kan gjøre. Og det gjør de kun med et slagverk, en gitar, et par vokalmikrofoner og noen effektbokser for hånd. Akkurat som The White Stripes så forbilledlig gjorde før dem.

Det er imponerende hvor dynamisk man kan gjøre det med enkle virkemidler når man først har håndlaget. Og det har duoen bevist at de har igjen og igjen.

Nå er bandets fjerde plate her. Den har fått navnet ”Transitions”. De som lot seg sjarmere av forgjengerne, inkludert den Grammis- og P3 Guld-vinnende ”Mavericks”, har man mye snop i vente. Bandet har en unik meloditeft og om man er litt romslig, finner man hint av både R.E.M., nevnte The White Stripes og indieheltene Interpool i sangene deres.

Det som er enda bedre, er at Johnossi bærer med seg en følelse av vår og sommer i sine lekne komposisjoner. Hva er vel da bedre enn å se dem på en festivalscene i junisolen? Vi håper på en aften fylt av perler som ”Roscoe”, den nye favoritten ”Gone Forever”, ”Dead End” og den allerede klassiske humørsprederen, ”Man Must Dance”.

Følg bergenfest