bilde av: Jools Holland and his Rhythm & Blues Orchestra kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Jools Holland and his Rhythm & Blues Orchestra

Det er litt av et lag Jools Holland har med seg på scenen: et storband med rundt 20 musikere samt gjestevokalistene Turner og Louise Marshall. Selv er Jools Holland det naturlige midtpunkt som bandleder og ikke minst gjennom virtuos behandling av tangentene.

BBC-serien "Later … with Jools Holland" er blitt en institusjon blant musikkinteresserte verden over. Ikke minst på grunn av Jools Hollands stødige og ytterst kunnskapsrike programledelse har TV-programmet holdt på siden 1992. TV-programmet har høye seertall og er regnet som et av de aller viktigste i engelsk musikkbransje. De Bergenfest-aktuelle artistene Band of Horses, Biffy Clyro, Noah And The Whale og Charles Bradley er blant dem som har spilt på "Later … with Jools Holland".

Jools Holland startet artistkarrieren som medlem av bandet Squeeze og han har siden samarbeidet med artister som Sting, Eric Clapton, Mark Knopfler, George Harrison, David Gilmour, Tom Jones etc. Listen er lang. Da TV-serien "The Beatles Anthology" skulle ha en programleder var det Holland som ble valgt til den ærerike oppgaven. Dét sier noe om hans posisjon i musikkbransjen. Han har mottatt en rekke utmerkelser og priser for sine bidrag som artist, programleder og journalist. 

Jools Holland And His Rhythm & Blues Orchestra har gitt ut en rekke plater, senest "The Golden Age of Song" i 2012, som fikk hitlisteplasseringer i hjemlandet.  

Det er imidlertid på scenen Jools Holland og hans storband kommer best til sin rett. Det er et fyrverkeri av musikalitet og spilleglede som utspiller seg fra første tone. Jools Holland har ved tre tidligere anledninger gjestet festivalen, sist gang var i 2005. Hver konsert har vært en fest med nærmest ekstatiske tilstander blant publikum. 

NB! Roland Gift kommer dessverre ikke til Bergenfest som gjestevokalist med Jools holland. Han er forhindret av personlige årsaker.

Hør Jools Holland And His Rhythm & Blues Orchestra "The Golden Age of Song" på Spotify:

Følg bergenfest