bilde av: Lemâitre kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Lemâitre

Fra Oslo via Paris har indie-elektro-duoen Lemaître på rekordtid erobret den internasjonale klubbscenen med sine friske beats og energiske dialog mellom synth og gitar.

Indie-elektro er en betegnelse som røper minimalt. Selv beskriver Kjetil Jansen og Ulrik Dinizou Lund musikken sin som "litt glitchy elektronika, ofte glad, men også med tunge basser." De legger ikke skjul på at de henter inspirasjon fra størrelser som Röyksopp og Daft Punk, og de frankofile referansene er også åpenbare. Noen av sporene kan minne om et møte mellom Phoenix og Justice på en varm sommerdag. Selv avfeier de at de tilhører en bestemt scene, men at de har minst én fot godt plantet i den Oslo-forankrede space disco-sounden er det ingen tvil om. 

I 2011 ble duoen presentert på en av samleplatene til det toneangivende labelet Kitsuné Maison i Paris, hvilket utvilsomt ga karrieren deres et hyggelig dytt i riktig retning. Siden den gang har de gitt ut tre EP-er til strålende kritikker, samt remixer over en lav sko. 

Mye takket være filmene til Johannes Greve Muskat har musikken deres spredt seg som ild i tørt gress på nettet og videre til dansegulvene på de mange klubber og hjemmefester. I dag har fire millioner mennesker verden over sett videoene deres på YouTube. 340 000 fans følger Lemaître på SoundCloud, det er sånn cirka syv ganger mer enn hva Röyksopp kan skilte med.

Bandnavnet har de lånt fra en belgisk prest og vitenskapsmann som var blant de første som foreslo teorien om Big Bang - men Lemaître er også et fransk familienavn, hvis betydning er mester. "Selv føler vi at vi endte opp med et godt navn, tatt i betraktning de andre forslagene vi hadde på bordet, for eksempel Pope of Dope", avslører de i et intervju med The Fader. Til tross for at de to unge guttene bare såvidt er ferdig med lærlingtiden sin, er det på ingen måte utenkelig at maestro-tittelen er en de etter hvert kan smykke seg med. De to osloværingene er dedikerte: De lager helst tacoen sin fra scratch, gjerne med ingredienser de har marinert og latt hvile over natten, og de jobber som regel 12 - 14 timer med musikk hver dag, søndager inkludert.

Få på deg dine beste joggesko, for dette blir en svett kveld på Ole Bull Scene! Forrige gang Lemaître spilte i Oslo ble det solgt billetter for den tidobbelte prisen på svartebørsen, så vi anbefaler at du møter opp i rimelig tid om du vil sikre deg en kvadratmeter på gølvet. 

Følg bergenfest