LOUD: Cult of Luna

USF Verftet - Røkeriet

USF Verftet - Røkeriet

Adr.: Georgernes verft 11, N-5011 Bergen


Telefon: Tel: +47 55 30 74 10


E-post: 

Web:  http://www.usf.no/

Kart: Klikk for å vise kart

LOUD: Cult of Luna
Play

Følg bergenfest

LOUD: Cult of Luna

Septetten Cult of Luna fra Umeå i Sverige har gjort en durabelig innsats for det mange definerer som post metal-sjangeren. Gjengen kom på banen på tampen av 90-tallet da hardcore-bandet Eclipse, som mange av medlemmene var en del av, klappet sammen i 1998.

  • Sted:  USF Verftet - Røkeriet
  • Dato: lørdag 15. juni 2013
  • Tid:  21:00
  • Alder:  18 år
  • Kjøp billetter

Ikke lenge etter debuterte bandet med den selvtitulerte "Cult of Luna", og sammen med oppfølgeren "The Beyond" begynte bandet sakte men sikkert å få et solid grep om de samme musikkelskerne som sprang i butikken for å handle band som Neurosis og Isis. "Salvation" og "Somewhere Along the Highway" bekreftet denne posisjonen ytterligere. 

Siden "Eternal Kingdom" fra 2008, har det vært relativt stille på utgivelsesfronten helt til i år. I januar slapp bandet den unisont hyllede "Vertikal", som blant annet nådde 21. plass på de svenske salgslistene. BBC skriver følgende om ”Vertikal”: Du kan regne det som sikkert å lese om Cult of Luna igjen, når årets beste plater skal kåres om et halvt års tid.

Bandet har lagt opp til en grandios turné i kjølvannet av slippet og juni er de altså endelig i Bergen. Og vi har nok en opplevelse som vil sitte lenge i ryggmargen i vente. Glem konvensjonelle låtstrukturer, her handler det om å male frem stemninger over tid med suggererende rytmer og hypnotiske akkordprogresjoner.


BERGENFEST PARTNERE

MENY