bilde av: LOUD: Grand Magus kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

LOUD: Grand Magus

Heavy metal-sjangeren fikk seg et skudd for baugen da grønsjen gjorde sitt inntog på begynnelsen av 90-tallet. Det betyr ikke at den sluttet å eksistere. Selv om den på sett og vis gikk under jorden og tyskpregede power metal-bølgen i stor grad ble den gjeldende retningen.

Men gamle skatter forsvinner aldri og parallelt med den økende suksessen til band som Iron Maiden på 2000-tallet, har stadig flere grupper tatt opp i seg den klassiske heavy metalen som preget det britiske øyriket på begynnelsen av 80-tallet. Sammen med band som In Solitude, Wolf og Enforcer, har Grand Magus hatt stor suksess med sine bombastiske tagning av det gamle håndverket til band som Judas Priest, Saxon og Motörhead.

Etter fire album på det engelske kultselskapet Rise Above og ytterligere en utgivelse på Roadrunner Records, slapp svenskene det høyst bejublede sjettealbumet sitt "The Hunt" på velrenommerte Nuclear Blast Records i fjor. 

Spillejobbene har stått i kø, noe som har gjort Grand Magus til et veloljet konsertmonster. Vi gleder oss ikke så rent lite til en dønn ærlig leksjon i heavy metal hvor moter og trender hører hjemme i et parallelt univers.


Følg bergenfest