bilde av: LOUD: Immortal kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

LOUD: Immortal

Når man snakker om Norges største band, er det kjapt å dra navn som a-ha, Röyksopp og Kaizers Orchestra opp av hatten. Det mange ikke vet, er at metalbandet Immortal fra Os har solgt rundt 1 million plater på verdensbasis og turnert kloden flere ganger. Ikke bare trekker de tusenvis av fans til sine egne konserter, de har også vært hovedtrekkplaster på flere av verdens største metal-festivaler. Da bandet spilte på Wacken-festivalen i Tyskland i 2007, var det over 70.000 publikummere tilstede for å se den kritikerroste trioen.

Bandet platedebuterte med ”Diabolical Fullmoon Mysticism” i 1992 og har siden vært en av de viktigste premissleverandørene innen norsk metal. Plater som ”Battles in the North”, ”At the Heart of Winter”, ”Sons of Northern Darkness” og comebackplaten ”All Shall Fall” fra 2009 er alle hjørnesteiner i en sjanger som har vært gjenstand for stor utvikling og profesjonalisering de siste 20 årene.

Immortal forener sine kjappe signaturriff med klassisk heavy metal, en god dose thrash og mye trøkk. En kombinasjon som har vakt begeistring langt utover de sedvanlige metal-kretsene. Det beviste bandet til gangs da de i 2003 trollbandt 15.000 publikummere i det grønne teltet på Roskilde-festivalen.

Som konsertattraksjon er Immortal et fenomen som savner sidestykke i Norge. Trioen kombinerer energien fra ikoniske band som Motörhead og Venom med Kiss´ hang til det spektakulære og teatralske, inkludert ansiktsmasker og mye fyrverkeri. Med andre ord, det skorter ikke på konfekt verken for ører eller øyne.

Bandet velger sine konserter med omhu og er derfor relativ sjelden vare her på berget. I løpet av de siste 10 årene har de kun spilt en håndfull konserter i Bergen. Bandets kommende opptreden på det nyoppussede USF Verftet blir deres største i Bergen så langt i karrieren.

 

Følg bergenfest