bilde av: LOUD: Tusmørke kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

LOUD: Tusmørke

Oslobandet Tusmørke har velfortjent hanket mange lovord for sin blanding av prog, folk og psykedelia. Gjengen har latt seg inspirere av alt fra europeisk og Midt-Østen-forankret folkemusikk, kultband som Black Widow og det legenariske progbandet Can.

Tusmørke er for tiden aktuelle med en ny EP ”Den Internasjonale Bronsealderen” som er oppfølgeren til kritikerroste ”Underjordisk Tusmørke”, som blant annet ble nominert til årets album i Natt & Dag. I begrunnelsen heter det blant annet: ” Upåklagelig fremføring og innlevelse med stor overbevisning. tusmørke balanserer på en syltynn linje mellom briljans og gjøgleri med sin helhjertede tilnærming til tidlig 70-talls psykedelisk folk og progrock. Underjordisk Tusmørke simpelthen låter fantastisk og fullstendig overbevisende i all sin genuine pomp og prakt. Produksjonen er strippet ned og gir god plass til svulstig flerstemt, svevende synth, pulserende trommespill og bassganger som gjør Chris Squire stolt.”

Platen ble også premiert med 10 av 10 poeng hos nettstedet heavymetal.no. Ruben Haug skriver: ” Sære og obskure arrangementer du bare må smile til, folketoner du ikke klarer å unngå å nynne etter å ha hørt - denne plata skal dere ha folkens. Tusmørke har nemlig spilt inn intet mindre enn ei plate som så absolutt er en av årets beste!”

Bandet teller blant annet medlemmer fra alternative band som Lydia Laska og Årabrot. Sistnevnte vant Spellemannsprisen i metal-kategorien i 2011.

Gruppas røtter ligger i den radikale ungdomskulturen på midten av nittitallet hvor skandinavisk progrock, norsk black metal og gjør-det-sjæl-ideologi ga grobunn for en fargerik flora av unike vekster. Tusmørke er en seiglivet plante som fortsetter å skyte nye skudd.

Vi håper du er like overbevist som oss.

Følg bergenfest