bilde av: Mew kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Mew

Vi er uendelig stolte over å kunne presentere danske Mew til årets Bergenfest. Lørdag 15. Juni er datoen for bandets eneste festivalkonsert i Norge i 2013.

Bandet, som blant annet er kjent for sine fabelaktige visuelle sceneshow, har vist en imponerende formkurve i årene etter det store gjennombruddet med platen "Frengers" i 2003. Platen inkasserte Årets album-trofeet under Danish Music Critics Award og plasserte dem også som vinnere av Årets band-kategorien. I ettertid har danskene også turnert med R.E.M. og Nine Inch Nails.

Sist gang Mew besøkte Bergen i 2009, solgte de ut Peer Gyntsalen flere måneder i forveien. Ikke nok med det, samme året headlinet de Øya i Oslo og har siden den gang vært hovednavn på Slottsfjell i Tønsberg og Pstereo-festivalen i Trondheim. Sistnevnte opptreden fikk blant annet NRK til å trille en femmer på terningen og de skrev blant annet at "Det visuelle har alltid vært viktig for Mew; og strobelys og videoinnstallasjoner kompletterer det progressive uttrykket som er Mews varemerke. Det låter hele veien stort, konseptuelt og fett". Nettstedet Musikknyheter.no belønnet konserten med 10 av 10 mulige poeng og beskrev seansen som festivalens store høydepunkt for de mange fremmøtte. I fjor gjorde bandet en minneverdig konsert på Roskildes oransje scene foran 70 000 begeistrede tilskuere.

Mew har siden sisteplaten med den rekordlange tittelen "No More Stories Are Told Today, I'm Sorry They Washed Away // No More Stories, The World Is Grey, I'm Tired, Let's Wash Away" fra 2009 turnert eller befunnet seg i studio. Jungelordet forteller at en ny plate er i emning i løpet av 2013, men før den tid skal bandet gjøre en eksklusiv konsert i hvert av de skandinaviske landene. Bergen blir således eneste stoppested for Mew i Norge i 2013. Vi gleder oss allerede til et prangende lysshow, storslagen og progressiv popkunst av godt merke. 

Følg bergenfest