bilde av: Nick Cave & The Bad Seeds kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Nick Cave & The Bad Seeds

Nick Cave er et stilikon og blir av mange regnet som den mørke rockens fremste fanebærer. Han har vært i Bergen én gang tidligere - på Bergenfest i 1999 opptrådte han solo og det måtte hele tre konserter i Grieghallen til for å stagge publikums etterspørsel etter billetter. Fremdeles er hver og én av disse konsertene å regne blant de desiderte høydepunkter i festivalens historie.

Sangeren som vokste opp i Melbourne, Australia skapte seg fort et navn som frontfigur i det notoriske post punk-bandet The Birthday Party på begynnelsen av 70-tallet. Da interne stridigheter førte til at bandet imploderte i 1983, reiste Cave og Birthday Party-makker Mick Harvey til London og dannet Nick Cave & the Bad Seeds. Resten er historie, som de sier.

Siden 1983 har bandet solgt millioner av plater, hatt listesuksesser verden over og spilt fantastiske konserter på alle klodens kontinenter. Og ikke minst, deres alternative rock har satt dype spor i musikkhistorien, både innenfor punk, garasjerock, goth og blues.

I februar kom bandets femtende studioalbum, ”Push the Sky Away”, og det er med glede og samtykke vi siterer Dagbladets Øyvind Rønning: "Gi Nick Cave en notatblokk og du får vakker musikk". Musikkbibelen NME beskrev bandets forrige plate, "Dig, Lazarus, Dig!!!", som en "gothic psycho-sexual apocalypse” og belønnet den med 8 av 10 mulige poeng. Det prestisjetunge nettstedet Pitchfork Media ga platen 8.4 av 10 poeng og skrev blant annet at det er slik rockere skal eldes.

-----

Nick Cave & The Bad Seeds spiller også på Norwegian Wood-festivalen i Oslo fredag 14. juni.

Følg bergenfest