bilde av: Real Ones kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Real Ones

I snart to tiår har Real Ones imponert som et fantastisk liveband og som et av Norges mest originale band. Overalt hvor de spiller etterlater de seg dedikerte og smilende fans: Fra Svalbard til Yukon til Shanghai til Calcutta til Brussel til New York til alle de stedene de kommer til å besøke når deres to (!) nye album slippes våren 2013!

”Real Ones har lenge vært Norges i særklasse beste liveband. Kanskje er de Norges beste band, punktum.”  Sven Ove Bakke, Dagbladet.

Real Ones har vunnet Spellemannpris og fått strålende kritikker for alle sine syv album. Bandet er nå inne i karrierens kanskje mest kreative periode og de slipper i mai to album parallelt! Disse platene er produsert av Yngve L. Sætre og Real Ones, og spilt inn i Duper Studio og Fram Studio i Bergen.

Real Ones består av David Chelsom Vogt – fele, vokal, keyboards, Ivar Chelsom Vogt – gitar, vokal, keyboards, Jørgen Sandvik – gitar, vokal, sitar, Øystein Skjælaaen – bass, Kåre Opheim – trommer

Real Ones ble etablert i 1994 som et rent folkemusikkband. Som følge av en stadig søken etter nye uttrykk har ensemblet siden da utviklet seg til å bli et av Norges mest særegne band i krysningspunktet mellom folk, pop, rock med klare referanser til verdensmusikk og elektronika. 

Real Ones er fem barndomsvenner fra Bergen som har utviklet sin sound og sine ferdigheter sammen. De har alltid mottatt svært gode kritikker for sine plater (se utdrag fra anmeldelser) og har blitt svært godt mottatt av publikum verden over. Om det har vært i en liten kirke nord i Canada, foran tusenvis av mennesker i Kina, på folkemusikk- og jazzfestivaler, eller hipsterklubber i London, har Real Ones en egen evne til å begeistre sitt publikum. Grunnen til dette er nok at musikken er særegen og original, men samtidig speiler en lang rekke uttrykk og tradisjoner, og at fremførelsene er av ypperste klasse.

Gjennom sine mange turneer har Real Ones spilt på steder som Congo Square (Kolkata), SXSW (Austin, Texas), World Expo (Shanghai), The Bowery Ballroom (New York), Dranouter Festival (Belgia), Paradiso (Amsterdam), Gent Fest  (Belgia), Vancouver Folk Festival (Canada), Go North (Aberdeen, Scotland) Øya, Norwegian Wood, Nattjazz (Norge), Blue North Music Festival (Island), Comox Festival (Canada), Eurosonic (Nederland).

UTDRAG FRA PRESSEOMTALE AV REAL ONES’ UTGIVELSER:

Real Ones & The Extended Family "Bergensgruppen runder myndighetsalderen med en formidabel vennefest" VG (5/6)

"En morsom og solid plate man gjerne hører igjen" Telemarksavisen (5/6)

"Blinkskudd av et familietreff" Aftenposten

"Totalt sett en skikkelig god lytteopplevelse" Fædrelandsvennen (5/6)

 First Night On Earth:

6 i BT  “Perfekt balanse. …bedre enn noensinne” Les anmeldelsen her >>

5 i BA “Det tåler å høres igjen og igjen, bobler av livsglede og gir en smak av Real Ones' musikalske rus” Les anmeldelsen her >>

Følg bergenfest