bilde av: Rival Sons kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Rival Sons

Noen er født til å være rockestjerner - Rival Sons består av fire slike personer. Anført av lungekapasiteten Jay Buchanan og riffmaestro Scott Holiday har bandet på rekordtid etablert seg som den klassiske rockens nye fanebærere.

Debuten ”Pressure & Time” overlot lite til tilfeldighetene, og satte lytteren på lyntoget tilbake til brytningen mellom seksti- og syttitallet. Der hvor de store trommegroovene, de sensuelle riffene og den soulmarinerte sangen dominerte vinylrillene og rockestjernene hadde navn som Led Zeppelin, The Who og Cream. 

Da tenker man gjerne at dette kun handler om en gjeng som er glad i å kle seg i flagrende gevanter og kopiere de gamle mesterne. Det er i så fall et resonnement man kan legge fra seg først som sist. ”All Over the Road”, ”Pressure & Time” og ”Burn Down Los Angeles” fra debuten er alle fellende bevis på at det går an å lage vital og ektefølt rock’n’roll på gamlemåten også i innværende tiår.

Såpass mye lidenskap og egenart er det i Long Beach-kvartettens låtkatalog at den vil holde seg levende i lange tider.

Fjorårets ”Head Down” følger i samme spor som debuten, men sprer seg enda litt bedre i både temperatur og stemningsleier. Her finner man alt fra varme ballader til psykedeliajammer. ”Keep on Swinging” er sannsynligvis fjorårets mest bredbeinte rockelåt. Du får garantert den og de fleste andre rockejuvelene til Rival Sons avlevert med høy ekspertise når bandet opptrer under Bergenfest til sommeren. Man får nemlig ikke varme opp for storheter som AC/DC og Alice Cooper uten grunn.

Følg bergenfest