bilde av: Scott Matthews kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Scott Matthews

Scott Matthews er en britisk singer/songwriter. Musikken plasserer seg i et folk/blueslandskap. Særegen, stillferdig vokal og distinkt gitarspill gjør at han står ut i mengden.

Han debuterte med albumet Passing Stranger i 2006, som fikk mye spilletid på britiske radiostasjoner. Singelen ”Elusive” fra albumet sørget for at han vant prestisjefylte Ivar Novello Awards-prisen for ”Best Song Musically and Lyrically” Da Foo Fighters turnerte med det akustiske albumet ”Skin and Bones” i 2006 var det Scott Matthews som ble valgt ut som supportartist. 

Gjennom sin far, som var trommeslager, ble Matthews introdusert til det som skulle bli hans inspirasjonskilder - ingen ringere enn The Beatles, Bob Dylan, Joni Mitchell, Marc Bolan og Led Zeppelin. Som Zeppelin-frontfigur Robert Plant er Scott Matthews oppvokst i samme nabolag, smått mytiske Black Country nær Wolverhampton, og han fikk æren av å bli invitert med som spesiell gjest på Robert Plant og Alison Krauss’ Europaturné som svingte innom Bergenshallen i 2008. Det var mange som fikk seg en behagelig overraskelse da Scott Matthews inntok scenen. Bevæpnet kun med gitar, vokal og sparsommelig perkusjon holdt han publikum i ånde mens de ventet i spenning på hovedattraksjonene. En stor prestasjon, verken mer eller mindre.

Scott Matthews har siden ”Passing Stranger” gitt ut to album: ”Elsewhere” i 2009 der Robert Plant bidrar på vokal og 2011-utgivelsen ”What The Night Delivers”.

Følg bergenfest