bilde av: Storm Weather Shanty Choir  kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Storm Weather Shanty Choir 

Storm Weather Shanty Choir fra Stord stod for en liten sensasjon på iTunes da de slapp sitt femte album i midten av november 2012. I løpet av 24 timer gikk albumet til topps over mest populære album på Itunes og passerte for en kort stund storheter som både Coldplay, Ac/DC og Rihanna. For et sjantikor er dette uvanlig kost!

"A Drop of Nelson’s Blood" er Storm Weather Shanty Choirs femte langspiller. Tittelen skriver seg fra slaget ved Trafalgar i 1805, der Lord Nelsons lik i følge legendene ble bevart i ei tønne med rom som sjømennene så drakk av. På denne femte plata har sjømannsrockerene fra vestlandet latt seg inspirere av de mørkere sidene ved sjømannslivet - tatoveringer, horer og mørk rom. Platen har høstet femmere i både BT, Stavanger Aftenblad, Haugesunds Avis og Østlendingen, og plateslippet ble gjort foran et nærmest fullsatt Kvarteret i november.

Storm Weather Shanty Choir er inne i sitt trettende år og de når stadig lenger ut i verden. I fjor ble de streamet nært en million ganger verden rundt, og siden 2009 har gjengen fra Stord vært på fire landsdekkende turnéer i Norge, to USA-turnéer, flere jobber rundt i Europa, og i 2011 var de sågar på en tidagers turné i Japan. Sistnevnte ble til etter at de ble oppdaget av japanske bransjefolk under en showcase på Folkelarm i 2009.

Det er sjelden kost at et shanty-kor blir importert til Japan, og enda sjeldnere at de blir spontant reinvitert. Høsten 2013 blir det sådan en ny og mer omfattende turné til landet der i øst. Storm Weather Shanty Choir er kjent for sine heftige og inkluderende konserter og en omtale fra en konsert i Seattle under deres USA turne i 2010 er vel beskrivende: " Storm Weather Shanty Choir is like imagine Gogol Bordello singing shanties"

Seilskutesjømannen Haakon Vatle startet Storm Weather Shanty Choir etter å ha vært på seilas med Statsraad Lehmkuhl, kom tilbake til Stord og samlet en gjeng langhårede rockere. Etter hvert er koret blitt kjent som et fargerikt innspill i både folkemusikkmiljøet og i mer rocka musikkretser og har samarbeidet og spilt med forskjellige artister som Odd Nordstoga, Purified in Blood, Aasmund Nordstoga, Dave Cloud, Sigrid Moldestad og Vamp. Storm Weather Shanty Choir er fremdeles outsidere i norsk folkemusikk, og trives vedlig godt i den rollen. 

Storm Weather Shanty Choir er ikke som andre kor. Kom og opplev det selv!

Følg bergenfest