bilde av: Susanne Sundfør kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Susanne Sundfør

Med kritikerhyllede ”The Brothel”, det mestselgende norske albumet i 2010, presterte Susanne Sundfør fra Haugesund kunststykket å ta både anmeldere og publikum med storm. To år senere fulgte hun opp med et etterlengtet tredjealbum ”The Silicone Veil”, en maktdemonstrasjon i oppfinnsomhet, følsomhet og uklanderlig låtskriving. Bergenfest blir én av ytterst få plasser publikum kan nyte Susanne Sundførs sublime musikk live i sommer.

Første single fra albumet var vidunderlige "White Foxes", en mørk og rytmisk poplåt hvor Sundførs unike vokal får følge av dyp bass og skurrende synthlinjer. Som ”The Brothel” er også ”The Silicone Veil” en utgivelse stinn av atmosfære. Det er vakkert, men kontrollert. Melankolsk, men også foruroligende.

I kjølvannet av albumutgivelsen har Susanne Sundfør gjennomført en rekke konserter landet rundt der hun har begeistret publikum og anmeldere på en måte som få artister er forunt. Ovasjonerne har stått i kø, noe følgende passasje fra en utsolgt konsert i Operaen i Oslo ifjor kan stå som prov på: “Konsertminnet står igjen som nok en bekreftelse av Sundførs geni, og det er nesten rart om hun ikke tar skrittet fra nasjonalskatt til verdensartist i løpet av få år. Forhåpentligvis vil hennes opptreden på kveldens Nobelkonsert bidra til å bringe hennes mørke sødme langt ut over norske landegrenser.”

Susanne Sundførs vokalbidrag på Röyksopp-perlen av en singel “Running To The Sea” vil utvilsomt kunne bidra til at hun kan ta høyst verlfortjente steg mot internasjonal berømmelse.


Svein Berge og Torbjørn Brundtland i Röyksopp sa i anledning samarbeidet med Susanne Sundfør at “vi har lenge gått med tanken om et mulig samarbeid med Susanne, og Lydverkets avslutningsshow viste seg å være en ideell anledning for oss å foreslå en allianse … Susanne besitter en kombinasjon av særegnhet og talent som er unik langt utenfor Norges landegrenser."

Einar Engelstad skriver følgende i sin anmeldelse av Sundførs utsolgte konsert i Grieghallen i november 2012: “Det er intet mindre enn en imponerende utvikling 26-åringen har gjennomgått de siste årene. Fra hun som beskjeden bergensstuderende singer-songwriter med piano og kassegitar første gang viste seg frem for publikum under Bylarm i Tromsø for seks år siden frem til dagens helstøpte plate og sceneartist. Hun har så smått også begynt å få seg et rykte utenfor landets grenser, og det er vel bare spørsmål om tid før det blir et gjennombrudd også her. For Sundfør har en identitet og integritet som gjør at hun er ganske unik som artist - og knapt har sin like her til lands.”

Følg bergenfest