bilde av: Sweden kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Sweden

Det er under et år siden Sweden ga ut debutskiva si, «Under the Sycamore Tree», og responsen de har fått siden den gang har vært overveldende både for band og plateselskap. Singlene «Tomorrow Calling» og «Hey C’mon» har vært listet på radioen i snart et år, sammenhengende, og de har turnert Norge rundt med sin catchy og vanedannende popmusikk.

Da musikkåret 2012 skulle gjøres opp i media, var Sweden et av bandene som gikk igjen på nesten alle listene. Nettsiden Panorama kåret de til årets beste norske plate. P3 hadde «Tomorrow Calling» på lista over årets beste norske låter, og «Under the Sycamore Tree» på lista over årets norske album. VG hadde «Under the Sycamore Tree» som årets fjerde beste norske plate, og «Tomorrow Calling» som årets femte beste norske låt. Samtidig var de også godt representert på årsbeste-listene i Aftenposten, Øyafestivalen, Musikknyheter, Nordlys, Furoreiharare og Gaffa. Sikkert flere også, men vi kan ikke få med oss alt. 

I juni slippes oppfølgeren til «Under the Sycamore Tree» på Vestkyst Records, og første smakebit, «Kiss the Moon», er her nå! Den plukker perfekt opp tråden der forrige skiva slapp, og gjør at forventningene til skiva vokser enda noen hakk. Men, med to låtskrivere som Christian Spro og Fredrik Gretland i bandet, så vet man at man bare kan lene seg tilbake og vente på allsangen.


Følg bergenfest