bilde av: The Fix: Hyetal kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

The Fix: Hyetal

 
Bak artistnavnet Hyetal (TRUE PANTHER - UK) finner vi britiske David Corney. Debutalbumet hans  «Broadcast»  fikk mye oppmerksomhet både fra puristiske og trendsettende Berlinske klubboaser som Berghain og hipster-kred-nett-bibelen Pitchfork. Dette kombinert med diverse samarbeidsprosjekter, blant annet i duoen Velour, sammen med Julio Bashmore, gjorde at forventningene var skyhøye til hans neste utgivelse. «Modern Worship» er tittelen på hans nyeste kreasjon som slippes 20. mai. 


Vi har smuglyttet på albumet, og har stor tro på at dette er et verk som ikke blir glemt når plateåret skal oppsummeres. Førstesingelen «Northwest Passage»er med sitt humørsyke og varierende stemningsregister et tydelig eksempel på hvorfor 2013 kommer til å være Hyetals år, og i kombinasjon med glimrende vokalbidrag fra Gwilym Gold, er dette purt gull.

Minst like fett som den tunge bassen som ligger til bunn i Hyetals musikk, er det visuelle live-showet han har utviklet den siste tiden. Sammen med den visuelle kunstneren Dan Tombs har han kommet frem til et spennende uttrykk som ser riktig fint ut. 

Rikheten i lydbildet til Hyetal får en ekstra dimensjon, det samme gjør de rytmiske ideene hans. The Fix gleder seg til et besøk fra en av de mer spennende britiske bass-produsentene de siste årene.

Følg bergenfest