bilde av: The Fix: Maria Minerva kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

The Fix: Maria Minerva

 
Plateselskapet Not Not Fun ga i 2011 ut en mystisk kassett med musikk laget av Maria Minerva, fra Tallinn i Estland. Det som i utgangspunktet var tiltenkt et lite, alternativt miljø i USA ble løftet frem av flere større medier og i oktober samme år havnet hun i The New York Times. En lengre artikkel presenterte den estiske artisten som en av de mer fascinerende figurene på lenge, i fronten for en ny forståelse av rollen popmusikk spiller i våre digitaliserte liv. Eller kanskje kan vi snu det litt på hodet: De rollene våre digitaliserte liv spiller gjennom popmusikk.

Uansett ville ikke Maria Minerva bli nevnt i samme åndedrag som Grimes, Charlie XCX og Laurel Halo hvis det ikke var for at musikken hennes er catchy, groovy og spennende. Vi vil også gjerne trekke musikalske paralleller til Andy Stott, Matthew Dear og med en dæsj Ariel Pink og Panda Bear. Så er jo også musikken hennes minst like nerdete, bare med tydelige referanser til Helene Cixous, Avitall Ronell og “écriture féminine”.

Det er noe spennende med hvordan Minerva insisterer på å trekke deg inn i et slikt univers og samtidig tar estetiske valg som dynamisk house-filtrering av frekvenser, hip-hop og dance-beats og en vokal som veksler mellom diva-R&B-fint og !!!-styggpent.


Følg bergenfest