bilde av: Witchcraft kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Witchcraft

Svenskene har de senere årene bevist at de har et godt håndlag med den litt mystiske retrorocken som strekker tradisjonstrådene tilbake til 60- og 70-tallet. Witchcraft fra Örebro er av de mest toneangivende bandene i så henseende. Sammen med Graveyard og mye omtalte Ghost, har de dratt de bluesbasert hardrockriffene fra band som Black Sabbath, Blue Öyster Cult og Pentagram frem i det dunkle og psykedeliske lyset de fortjener å være.

Faktisk da Witchcraft ble dannet i 2002, var det nettopp for å spille inn en hyllest til Pentagram og Rocky Erickson. Men det stoppet selvsagt ikke der. Heldigvis.

Etter tre fantastiske plater på den britiske kult-labelen Rise Above, inkludert finfine "Firewood", signerte bandet med metal-giganten Nuclear Blast i fjor, noe som resulterte i det briljante comeback-albumet "Legend".

Gjengen har gjort seg bemerket som et svært dugandes liveband, hvor deres sjelfulle låter får en eksta suggererende dimensjon i møte med publikum. Bandet erstattet Ghost under årets Inferno Festival i Oslo, og skal man dømme etter tilbakemeldingene fra tilhørerne, var det et fullgodt plaster på såret.

Under Bergenfest kan du oppleve Witchcraft i kjellermørket på Garage, det skulle borge for en formidabel aften i den psykedeliske hardrockens tegn. Vel møtt.

Følg bergenfest