bilde av: Billy Bragg kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Billy Bragg

Billy Bragg dukket for alvor opp i musikkbransjens søkelys i 1983 da han ga ut debutalbumet «Life's a Riot with Spy vs Spy», som blant annet inneholdt én av hans aller mest kjente låter «A New England». Billy Bragg er historien om punkeren som konverterte til viser og folkemusikk, men som hele tiden har vært aktuell med sin bitende samfunnskritikk. Eller som han selv uttrykker det: «I’m not a political songwriter. I’m an honest songwriter. I try and write honestly about what I see around me now».

Det er sagt om Billy Bragg at han entret musikkbransjen helt alene, med bred cockneyaksent og gitarforsterkeren på 11 og hadde ingen problemer med å bli hørt. Med sterkt politisk ladede sanger, romantisk fingerspissfølelse, kombinert med en humoristisk sans som fikk konsertene hans til å balansere elegant på ei tynn linje mellom komedie og sterke meninger. Det er ingen tvil om at en konsert med Billy Bragg aldri blir en kjedelig affære - mellom arsenalet av sterke låter er Bragg et oppkomme av gode historier.

I løpet av karrieren har Bragg samarbeidet med en hel rekke prominente artistkolleger og opplevd solid suksess og anerkjennelse, men det er utvilsomt samarbeidet med Wilco om nevnte Woody Guthries etterlatte tekster i albumene Mermaid Avenue (1998) og Mermaid Avenue Vol. II (2000) som introduserte Bragg for et nytt og større publikum.

Høsten 2013 kom Billy Braggs første studioalbum på fem år. «Tooth & Nail» er et album som holder seg litt mer på det personlige planet framfor det politiske, med nydelige dypdykk i det voksne (kjærlighets)livets opp- og nedturer. Her er inspirasjon fra soul, country og folk i et intimt, sjarmerende lydbilde. 

«Tooth & Nail» er spilt inn sammen med produsenten Joe Henry, som tidligere har jobbet sammen med Solomon Burke, Aimee Mann og Elvis Costello. I 2009 fikk Henry to Grammy-priser, for sin rolle som produsent av albumene «Genuine Negro Jig» og «A Stranger Here» av henholdsvis Carolina Chocolate Drops og Ramblin' Jack Elliott.

Billy Bragg har gjort to uhyre sterke konserter i Norge i løpet av de siste to årene. Først solo på Øyafestivalen i 2012 og deretter for et fullsatt Parketeatret i Oslo i høst. Nå står Bergenfest for tur, en opptreden som markerer slutten på en 18 måneder lang turné som har tatt Billy Bragg verden rundt, minst to ganger…

Det er en av de store politiske og musikalske røstene de siste tiårene som gjester Bergen. Vi trenger artister som Billy Bragg. Det er en stor ære å få anledning til endelig å kunne presentere ham på Bergenfest.


Følg bergenfest