bilde av: Blondie kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Blondie

I år er det 40 år siden Deborah Harry og Chris Stein la ned den første hjørnesteinen for det som skulle bli en sjangerspydspiss og en verdensomspennende suksesshistorie. Det skal feires med omfattende turnering, en runde som tar stilikonene til Bergen som eneste stoppested i Norge. 

Det er lov å forvente gjenhør med "Hanging on the Telephone", "Heart of Glass", "One Way or Another", "Sunday Girl", "Dreaming", "Atomic", "Picture This", "Maria" og "Call Me". Listen over klassiske Blondie-låter er lang... 

13. mai markeres jubileet med nytt dobbeltalbum: “Greatest Hits Deluxe Redux / Ghosts of Download” 
Les mer om dette her  >>

Blondie har en anselig mengde hit-singler på samvittigheten og kan blant annet vise til 40 millioner solgte plater. Det amerikanske bandet var en av foregangsfigurene i den mye omtalte New Wave-bevegelsen som bredte om seg på tampen av 70-tallet. Suksessformelen fant de ved å inkorporere like deler punk, reggae, pop og disco.

Bandet ble tidlig et fenomen i England og Australia, men etter "Call Me", "Atomic" og ikke minst "Heart of Glass" fant veien til radio, ble det for alvor fart i sakene i resten av verden, hjemlandet USA inkludert.

Etter en lengre pause på 80- og 90-tallet fant bandet sammen igjen i 1997 og svarte kort tid etter med en ny nummer-en-hit i England, "Maria". Bandet har fortsatt å gi ut nye plater i relativt høyt tempo. Blondie slapp nylig singelen "Sugar on the Side" og nytt album er ventet i løpet av våren. 

Blondies unike lydbilde har gitt dem en bred tilhengerskare. Låtene deres er stadig å høre i filmer, TV-serier og reklamer, noe som taler sitt tydelige språk om holdbarheten i materialet deres.

Det er med andre ord duket for en storslagen festaften når bandet 12. juni deler scene med blant andre Robert Plant og Television.

Følg bergenfest