bilde av: Bow To Each Other kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Bow To Each Other

Noen ganger treffer man jackpot på første forsøk. Og i tilfellet den norsk-kanadiske elektronikaduoen Bow To Each Other må man kunne si at det har vært musikalsk bulls eye fra første spadetak. Debuten "The Urge Drums" har blitt hyllet som et aldri så lite mesterverk av en kollektiv musikkpresse.

Duoen som består av Gunhild Ramsay Kristoffersen fra Karmøy og Megan Kovacs fra Toronto har fått produsenthjelp av ingen ringere enn Susanne Sundfør. Førstnevnte har også vært en del av Sundførs liveband de siste årene.

Musikalsk har de store slektskaper til Susanne Sundfør, men skjeler også i retning 80-tallets synthpop og filmmusikk. Det låter stort og sakralt og mørkt og minimalistisk om hverandre. Som en slags krysning av M83 og Bon Iver.

VG's Thomas Talseth trillet en femmer og skrev følgende om bandets debutalbum: "Dette er kunstferdig synthpop. Av norske referanser noterer vi både Bel Canto og Röyksopp; miksen av syntetisk kulde og sjelelig varme er lett gjenkjennelig. De har også adoptert mye av indiegiganten 4ADs estetikk, mens introen på «Norway» skriker «Twin Peaks» lang vei. Hørt det før? Jo da, det er velkjente toner, lyder og ideer, dette, men både tekster og låtmateriale er så forseggjorte, jentenes vokal så gripende, at de fremstår som et viktig tilskudd."

At de to artistene også er å regne med i konsertsammenheng beviste de ettertrykkelig med sin bejublede Bylarm-opptreden for et knapt år siden. Veien ligger åpen for Bow To Each Other og vi håper dere vil dele dette som garantert blir noen magiske konsertminutter med oss.

Følg bergenfest