bilde av: Danielson kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Danielson

Daniel Smiths første konsert med Danielson's Famile var en del av et større kunstprosjekt han gjorde ved kunstskolen Rutgers University 21. april 1994. Den eksentriske artisten har siden den tid hatt mange navnehatter på hodet, men kommer til Bergenfest som Danielson.

Anledningen er reutgivelsen av albumtroikaen "A Prayer For Every Hour", "Fetch the Compass Kids" og "Ships" på dagen tyve år etter den famøse utstillingen. 

Mannen med den karakteristiske falsetten er kjent for sine alternative scenegevanter. Blant annet har han udødeliggjort et kostyme som skal forestille et frukttre, hvor fruktene representerer den hellige ånd. Det kommer derfor ikke som en stor overraskelse at folk trekker paralleller til andre alternative artister som Captain Beefhart og Syd Barret når de omtaler amerikaneren. 

På "Ships" jobbet Danielson blant annet med Sufjan Stevens, Deerhoof og Serena Maneesh. Emil Nikolaisen fra sistnevnte gruppe, Ole J. Åleskjær fra Loch Ness Mouse og I Was A King-vokalist og gitarist Frode Strømstad utgjør livebandet til Danielson når de kommer til Bergen til sommeren. 

Det blir garantert en fargesprakende forestilling musikalsk og visuelt.

Følg bergenfest