bilde av: Doug Seegers kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Doug Seegers

Doug Seegers er uteliggeren og gatemusikeren som gjennom TV-programmet "Jills Veranda" gjorde et uutslettelig inntrykk på svenske tv-seere. I Sverige er Doug Seegers nummer en på iTunes, og YouTube-klippet med sangen “Going Down To The River” ble i løpet av få dager sett av opp mot 100.000. Reaksjonene har vært overveldende. Etter innslaget på svensk TV. Seegers er en fantastisk sanger, en uslepen diamant. "Going Down To The River" sammenlignes med geniforklarte Townes Van Zandt og Gram Parsons fineste øyeblikk.

Doug Seegers er en mann som gjør inntrykk. En skrøpelig og sårbar mann preget av et hardt liv, men med en indre styrke og ukuelig stolthet . En sang, en stemme og en skjebne som gikk rett gjennom TV-skjermen og berørte seerne. 

Han har vært i studio for å spille inn sitt debutalbum "Going Down To The River". Og ikke et hvilket som helst studio: Sound Emporium er et av Nashvilles klassiske studioer og musikerne er størrelser som Doug knapt har drømt om å møte, enda mindre å lage en plate med. Likevel virker han helt upåvirket av situasjonen. Han opptrer med autoritet og tillit. Ingen overdreven respekt for hverken musikere (blant annet Buddy Miller), produsent Will KIimbrough eller det  ukjente miljøet han er i. Han vet hvordan han vil ha det  lydmessig, og kan også uttrykke det med forbløffende presisjon .

- Det eneste jeg bryr meg om nå er at folk lytter til musikken min. Penger er roten til alt ondt , sier en mann som har sovet  under Nashvilles broer i mange år .

Det finnes ingen skriftlig biografi om Doug Seeger. Etter å ha hørt ham snakke om sitt liv til flere personer blir man ikke klokere.

Kronologien i hans fortelling er ofte ulogisk, noen ganger helt på jordet og alltid tvilsom. Det vi kan si er at Doug Seegers mest sannsynlig er 62 år gammel , født og oppvokst i New York-området . Mamma og pappa hadde et countryband, men faren forsvant fra familien da Doug var fem år gammel . Etter en tid dukket en voldelig stefar opp. Doug dro hjemmefra så fort han kunne.

En gang, trolig på slutten av sekstitallet hadde Doug et band som spilte inn en singel på eget selskap. I løpet av første halvdel av syttitallet endte han opp i Austin, der han kort hadde bandet Duke the Drifter sammen med Buddy Miller (Doug insisterer på at det var mye senere, men Buddy føles i dette tilfellet som en mer troverdig kilde) .

Etter å ha bodd i Austin flyttet Doug tilbake til New York hvor han etter hvert giftet seg. I løpet av åttitallet fikk han to barn som han ikke har kontakt med .

Etter en smertefull skilsmisse blir alt stadig mer uklart. Mye alkohol, kanskje til og med noen andre stoffer gjør at Doug ikke husker hva som skjedde. Og det han husker vil han ikke snakke om. 

- Jeg har gjort mange ting jeg ikke er stolt av, og ikke ønsker å fortelle om.

I løpet av de verste årene satte også Doug Seegers musikken til side. Hvordan han har overlevd  er vanskelig å vite. Kanskje er det best å ikke vite. Men et sted på veien kom han i kontakt med The Little Pantry og bestyrer Stacie, som hjelper Nashvilles mange fattige med mat og klær.  Ved hjelp av Stacie , en nyvunnet tro på Gud, sin musikk og et sterkt ønske om en ny start, kunne Doug jobbe seg tilbake til et verdig liv . Og i denne perioden dukket Jill Johnson, Magnus Carlsson og det svenske TV-teamet opp og resten er, som de sier, historie .

Doug Seegers er nå helt edru, han har spilt inn sitt debutalbum med noen av Nashvilles beste musikere , og han har en omfattende sommerturne i Sverige og Norge foran seg. Når Buddy Miller spurte Doug hvordan det føles , svarte han:

-  Well Buddy, I got to say, when the Lord provides, he sure provides plenty. Thank you Jesus!  

Følg bergenfest