bilde av: Franz Ferdinand kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Franz Ferdinand

Vokalist Alex Kapranos i Franz Ferdinand har fått en akutt alvorlig allergisk reaksjon som gjør at han ikke kan opptre i kveld. Kapranos er tatt vare på av medisinsk personell, og det er ingen dramatikk rundt situasjonen utover at konserten må avlyses.

Det er snart ti år siden "Take Me Out" gjorde Glasgow-kvartetten Franz Ferdinan til klodens heteste indie-band. Siden den tid har gjengen foret sin trofaste lytterskare med en anselig mengde energiske og dansevennlige gulvfyllere. Debuten "Franz Ferdinand" gikk rett in på tredjeplass på de britiske salgslistene i 2004. Et år senere kunne Alex Kapranos & co kunne plassere Brit Awards for Beste britiske gruppe og Beste rockeband på peishyllen. 

Med klare inspirasjoner fra New York-hipsterne The Strokes, sto Franz Ferdinand sammen med landsmennene i Kaiser Chiefs og Arctic Monkeys for en ny bølge av postpunk som rullet over Europa. En bølge vi fremdeles ser tydelige spor av i dagens rock. Både Franz Ferdinand og Arctic Monkeys har gitt ut noen av sine beste plater i året som har gått.

"Right Thought, Right Words, Right Action", bandets fjerde album ble blant annet hyllet i prestisjetunge Rolling Stone: "Right Action er bandets første på fire år, men med deres struttende  glam punk, er de tilbake med en tørst etter blod. Hva enn de har brukt pausen til, så har de alle fall ikke blitt myke."

De norske avisene har heller ikke vært tilbakeholdne med å rose Glasgow-gjengen.

VGs anmelder Thomas Talseth har følgende karakteristikker om bandets siste verk: "Franz Ferdinands intellektuelle ny-new wave låter frisk og tent her; aldri har de vært mer melodisk innsmigrende, og de spiller skarpt, huggende."

"Treffsikre melodier, en leken tilnærming, smittende engasjement og fengende, enkle rytmer.", skriver Dagbladets anmelder Rannveig Falkenberg-Arell.

Det er med andre ord ingen grunn til å skulke danserocktimen til dette fabelaktige indieorkesteret når de står på scenen under Bergenfest i juni. 

Følg bergenfest