bilde av: Fryars kjøp billetter til Bergenfest 2017 her

Fryars

Hva får du hvis du blander en dæsj frisk, fransk-lydende elektropop med en liten dose elektronika fra 80-tallet og serverer den med ungdommelig fyrighet på en svett undergrunnsklubb i London? (Fryars, så klart!)

"For a Brit, 22-year-old electronic producer and singer-songwriter Ben Garrett is sounding decidedly French these days," skrev Stereogum i forbindelse med lanseringen av låten "Cool Like Me" i fjor sommer. Det er absolutt hold i påstanden: Med en særegen friskhet blander Garrett takter fra den franske elektropopscenen, der Paris-ensemblet Phoenix især må nevnes, med kontemporær, DIY-preget gutteromselektronika. Resultatet er en radiohit av aller edleste merke.

Det har gått fem år siden London-gutten Ben Garrett introduserte seg selv som Fryars med debutalbumet Dark Young Hearts - et deilig stykke musikk med referanser til 80-tallet ved artister som Pet Shop Boys og Depeche Mode. Et av sporene byr faktisk på en gjesteopptreden ved Dave Gahan, vokalist i sistnevnte band. I tiden etter Dark Young Hearts-lanseringen har Garrett vært på turné med Goldfrapp, London Grammar og Vampire Weekend. I tillegg har han skrevet musikk for profilerte popartister som Mika og Lily Allen. "He's an actual genius," skrøt Allen i en uttalese til pressen.

I disse dager er det imidlertid kun hans egen musikk det handler om: I fjor fikk vi servert den deilige EP-en Radio PWR - som blant annet inneholder den umiddelbart fengende poplåten "The Power" - i tillegg til to selvstendige singelutgivelser, nemlig "On Your Own" og "Cool Like Me". Sistnevnte er produsert av anerkjente Luke Smith, som tidligere har jobbet med størrelser som Foals og Depeche Mode. Fryars er musikk som i friskhet tilsvarer et kaldt glass limonade servert på sommerens heiteste dag. Det er med andre ord på tide å begynne å glede seg til stunden vi skal få dele med den britiske elektropopkometen på Bergenhus Festning i juni!

Følg bergenfest